Sjukhusapoteket VGR/Sjukhusen i väster

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Välkommen till Sjukhusapoteket VGR/Sjukhusen i väster
Västra Götalandsregionen ansvarar för läkemedelsförsörjning till vårdenheterna i egen regi vad gäller styrning och ledning. Sjukhusapoteket VGR/Sjukhusen i väster är en enhet som ansvarar för läkemedelsförsörjningen till sjukhusens enheter samt arbetar med övriga läkemedelsfrågor på sjukhusen inom förvaltningen. Sjukhusapoteket VGR/Sjukhusen i väster ingår i verksamheten Diagnostik och Service.

Sjukhusapoteket inom Sjukhusen i väster har medarbetare som arbetar på samtliga sjukhus i förvaltningen, totalt 11 medarbetare. På Kungälvs sjukhus finns 8 medarbetare bestående av apotekare, receptarier och sjuksköterska medan det på Alingsås lasarett finns 3 medarbetare bestående av apotekare och sjuksköterska. Vi är också på Frölunda Specialistsjukhus och Angereds Närsjukhus vid behov även om vi inte utför någon daglig drift där.

På Kungälvs sjukhus har Sjukhusapoteket sedan några år tillbaka tillhandahållit konceptet Receptarie i vården på de somatiska vårdavdelningarna. Receptarien arbetar då mer vårdnära på vårdavdelningen med att stötta och avlasta sjuksköterskorna i läkemedelshanteringen. Nu implementerar vi detta koncept även på Alingsås lasarett och behöver då utöka bemanningen med en receptarie.

Alingsås lasarett ligger nära stationen så det är smidigt att pendla från t ex Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad receptarie med några års yrkeserfarenhet. Som person är du serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer och få med dig andra. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du har god förmåga att samarbeta. Du tar eget ansvar, är noggrann och bra på att organisera och strukturera ditt arbete samt har en bra helhetssyn och förmåga att prioritera arbetsuppgifter utifrån vårdavdelningens behov.

Erfarenhet av arbete inom vården är meriterande. Arbetet ställer krav på goda IT-kunskaper.

Vi erbjuder dig
Spännande och stimulerande arbetsuppgifter där du som en del i vårt team arbetar som Receptarie i vården, vilket bl a innebär att på vårdavdelning se till att patientens ordinerade läkemedel finns tillgängliga, förbereda patientens läkemedel inför hemgång samt vara ett stöd för sjuksköterskorna i läkemedelsrelaterade frågor. Det kan också bli aktuellt med iordningställande av läkemedel.

Arbete även på de andra sjukhusen inom förvaltningen kan förekomma.

Kvalifikationer
Legitimerad receptarie.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Löpande urval och intervjuer under ansökningstiden kan förekomma så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huvudplacering Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4240
Kontakt
  • Mari Henning, enhetschef, 0702-68 31 61
Facklig företrädare
  • Madeleine Jansson, VGLF, Sektion Kungälv, 0303-989 53
Publicerat 2020-09-11
Sista ansökningsdag 2020-09-25

Zurück zu Stellenangeboten