Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Rehabiliteringsmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Vill du vara en del av vår spännande och intressanta verksamhet är du hjärtligt välkommen! Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi. Avdelning 623 tillhör sektionen rehabiliteringsmedicin.

Inom avdelning 623 bedrivs avancerad rehabilitering samt behandling för yngre patienter i arbetsför ålder främst drabbade främst av stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskadade och andra neurologiska sjukdomar. Vår målsättning är att dessa patienter ska kunna rehabiliteras och bli så återställda och självständiga som möjligt. Arbetssättet för de olika patientgrupperna definieras genom olika program.

Hos oss har du möjlighet att kombinera ett intressant jobb, social gemenskap med arbetskamrater och få en bra balans mellan arbete och fritid. Du kommer ha tid att genomföra den vård du önskar ge samt ges möjlighet till reflektion och eftertanke.

Verksamheten huserar i ljusa och funktionella lokaler på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Högsbo sjukhusområde i Göteborg. I huset finns olika träningslokaler samt utanför huset en lummig trädgårdsmiljö som används i rehabiliteringen. Avdelningen har 19 vårdplatser.

Vi bedriver omfattande forskning och utveckling i samarbete med Sahlgrenska akademin och erbjuder internutbildningar inom Neurologi/Stroke, Neurokirurgi samt Ryggmärgsskador. Vi är certifierade med kvalitetsstämpel (CARF) och arbetar aktivt med kvalitetsfrågor.

Arbetsuppgifter

Förutom sedvanliga undersköterskeuppgifter så arbetar du till stor del i team med sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, neuropsykolog, kuratorer, logopeder och läkare. Det innebär att alla professioner arbetar för patientens individuella behov. I patientens rehabilitering kan det bland annat ingå musikterapi, ridterapi, trädgårdsträning och gånggrupp.

Som undersköterska är du delaktiv i rehabiliteringen för patienten och har kontinuerliga planeringsmöten samt teamkonferenser för bland annat målsättning av individens behov, planering inför utskrivning samt för fortsatta framtida behov.

Om dig

Du är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet inom neurologi eller rehabilitering av yngre patienter. Du som börjar hos oss är bra på att samarbeta och tycker att ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det är kolleger eller patienter du möter. Du har inga problem med att ta ansvar och kan anpassa dig efter vad dagen har att bjuda på. Vi tror också att du känner dig trygg i din roll som undersköterska. Din starka sida är också att du är bra på att informera och är tydlig i din kommunikation. Vår värdegrund "Tillsammans för patienten, med patienten" finns med i allt vi gör och vi hoppas att den känns rätt även för dig.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommerse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4219
Kontakt
  • Sektionsledare/Tf vårdenhetschef, Ulf Persson , 073 - 688 93 09
Facklig företrädare
  • Kommunal, Ulf Bengtsson , 031 - 342 11 35
Publicerat 2020-09-11
Sista ansökningsdag 2020-09-25

Zurück zu Stellenangeboten