Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Omsorgspsykiatriska mottagningen är en specialistenhet som vänder sig till personer över 18 år med intellektuell funktionsnedsättning och svår psykiatrisk problematik. Mottagningen erbjuder specialistinsatser i form av konsultation kring omvårdnad och medicinering, kartläggning av utvecklingsnivå, samtalskontakter och handledning till nätverk.

Vårt uppdrag är att säkerställa en säker och kvalificerad vård utifrån patientens behov. Inom verksamheten arbetar vi tvärprofessionellt i team runt patienten och bedriver specialiserat utrednings-, behandlings-, och rehabiliteringsarbete med hänsyn till medicinska, omvårdsmässiga, psykologiska och psykosociala faktorer. Neuropsykiatri, psykofarmakologi och somatik är viktiga områden för att förstå bakgrunden till symtomen hos vår målgrupp. Viktigt för arbetet är ett nära samarbete med primärvård, närstående, kommunen och andra berörda. Mottagningen är öppen vardagar och placerad på Wallinsgatan i Mölndal.

Inom kliniken finns också uppdraget Minnesrelaterad sjukdom samt Äldrepsykiatri. Det bedrivs också omfattande forskning inom kliniken.  

Vi erbjuder dig 

Hos oss får du ett omväxlande, utvecklande och roligt arbete. Det finns goda möjligheter till fortbildning, handledning och utveckling. Vi tillämpar flexibel arbetstid och erbjuder friskvårdsbidrag. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Arbetsuppgifter 

Vi söker dig som vill arbeta som sjuksköterska inom den omsorgspsykiatriska specialiteten. Som sjuksköterska hos oss genomför samt utvecklar du behandlingsinsatser. Arbetet planeras tillsammans med patienten och närstående, utifrån individuella behov, samt med övriga teammedlemmar. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, skötare, arbetsterapeut, kurator samt psykolog.

Du kommer att bedöma remisser, genomföra nybesök, återbesök, göra psykiatriska bedömningar i nära samråd med kollegor, bedriva egna behandlingskontakter över tid samt samverka och stödja patientens övriga nätverk. Hembesök tillsammans med teamkollegor är en del av arbetet liksom kontakt med myndigheter, annan sjukvård, samt kommun och socialtjänst. 

Förbättringsarbeten pågår löpande på enheten och vi önskar att du med ditt engagemang och entusiasm bidrar och utvecklas med oss.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har intresse och fallenhet för att arbeta med vår målgrupp. Har du psykiatrisjuksköterskeutbildning eller alternativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig ser vi det meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av målgruppen. Du trivs med att arbeta självständigt, men har också god samarbetsförmåga. Du kommer att ingå i ett härligt team med kollegor som brinner för att arbeta med patientgruppen. 

Arbetet kan vara komplicerat samt komplext, därför söker vi dig som trivs med utmaningar, som är flexibel och ansvarstagande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom goda värderingar, gott bemötande och lyhördhet. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och intresserad av att utveckla samt förbättra vården.

Vi kontrollerar sökande mot polisens misstanke och belastningsregister. 

Vill du vara med och göra stor skillnad för patienter inom omsorgspsykiatrin? Om ja, ta då denna chans att söka tjänsten som sjuksköterska hos oss! Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4215
Kontakt
  • Enhetschef, Diana Hellmér , 0702 - 289 38 65
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070 - 082 47 61
Publicerat 2020-09-10
Sista ansökningsdag 2020-09-24

Zurück zu Stellenangeboten