Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Neurosjukvård, Avd 10/23

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Avdelning 10/23 är en neurokirurgisk avdelning som bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen samt delar av region Halland. Vi tillhandahåller 21 vårdplatser, tre NIMA (intermediär) platser och tre NUVA platser (postoperativt uppvak).

Avdelningen bedriver både elektiv och akut vård och på avdelningen behandlas patienter med sjukdomar i hjärna och ryggmärg såsom tumörer, blödningar, kärlmissbildningar, epilepsi och akuta skallskador. Avdelning 10/23 tillhör verksamhetsområde Neurosjukvård som är indelad i fyra sektioner: neurokirurgi, neurologi, rehabiliteringsmedicin samt neurofysiologi.

Arbetsuppgifter 

På avdelningens neuro intermediär (NIMA) vårdas patienter som ej är i behov av intensivvårdens alla resurser, men fortfarande kräver dygnet runt övervakning såväl medicinskt som omvårdnadsmässigt. På neuro uppvak (NUVA) bedrivs postoperativ övervakning av patienter som genomgått neurokirurgiska ingrepp som spänner från mindre ingrepp med kort övervakningstid till patienter som genomgått hjärnkirurgi med postoperativ övervakning till nästkommande dag. Ditt arbete kan på sikt att komma att varieras mot även vårdavdelning och preoperativ mottagning. Bland patienterna finns både akut sjuka och de som läggs in för planerade ingrepp eller behandlingar, vi vårdar både barn och vuxna.

Vi är mycket stolta över vår avdelning och vill gärna att du som sjuksköterska vill bli en del av vår verksamhet och vara med i vår fortsatta utveckling!

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning intensivvård och vill arbeta med inriktning mot våran intermediär och uppvaksavdelning. Du bör vara trygg i din arbetsroll och stå stadigt med båda fötterna på jorden. Du tycker om att handleda och undervisa såväl studenter som nya kollegor. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från postoperativ vård, barnsjukvård och/eller kirurgisk vård. 

Som sjuksköterska hos oss har du både det medicinska ansvaret och omvårdnadsansvaret för patienterna vilket kräver personlig mognad och tydlighet i kommunikationen till patienter och anhöriga. Du är en person som tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i arbetet. Initiativrikedom och nytänkande välkomnas. Du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Eftersom enheten vårdar minderåriga görs kontroll av belastningsregistret i samband med rekrytering. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4183
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Linda Wahlström Andersson, 031 - 342 99 46
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Linnea Heldmer, 031 - 342 10 00
Publicerat 2020-09-09
Sista ansökningsdag 2020-09-23

Zurück zu Stellenangeboten