Sahlgrenska Universitetssjukhus, Avdelning 369

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Avdelning 369 är en högspecialiserad behandlingsavdelning med regionalt uppdrag för personer med allvarligt självskadebeteende. På avdelningen erbjuder vi behandling i två olika spår; DBT eller DBT + PTSD. Vi har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterska, skötare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist med flera. Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av Dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext. Patienterna kommer till avdelningen via remiss och alla inläggningar sker planerat. 

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Du kommer att erbjudas relevant utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en så kallad "dagsjuksköterska" med arbetstid måndag till fredag samt en sjuksköterska med tjänstgöring på rotationsschema fyra helger av tio. Som dagsjuksköterska har du ett övergripande ansvar för arbetsledning och samordning på enheten och jobbar tätt ihop med vårdenhetschef och överläkare med gemensamma utvecklingsområden.

Du är ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten. Utöver sedvanliga sjuksköterskeuppgifter deltar du i behandlingsarbetet på avdelningen och ingår i teamet runt patienterna tillsammans med dina kollegor. Behandlingsarbetet syftar till att öka patienternas färdigheter avseende känsloreglering, relationer, medveten närvaro samt att hantera kriser. Din medverkan i behandlingsarbetet kan innebära att delta som gruppledare i färdighetsträning och andra psykopedagogiska grupper som att generalisera färdigheter i vardagliga- och krissituationer och att nå sina långsiktiga mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk omvårdnad och som har erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård. Grundläggande utbildning i psykoterapi, motsvarande steg 1 KBT är meriterande. Grundutbildning och/eller intensive DBT är också önskvärt.

Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer. Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4143
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Kajsa Sjöberg, 076- 369 44 05
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070- 082 47 61
Publicerat 2020-09-15
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Zurück zu Stellenangeboten