Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gastroenterologisk akutvårdsavdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Vi bedriver högspecialiserad slutenvård inom hepatologi och gastroenterologi. Vi har nu startat upp en helt ny vårdavdelning där denna vård ska samlas och utvecklas!
Vår vanligaste patient är den med akut eller kronisk leversjukdom. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av två centra i landet som genomför levertransplantationer vilket innebär att många av våra patienter utreds inför, eller vårdas i väntan på, levertransplantation. Avdelningen har därför ett nära samarbete med transplantationscentrum.

Vi vårdar också patienter med inflammatorisk tarmsjukdom, oklara buksmärtor, gastropares och funktionella mag-tarmsjukdomar. Patienter kallas in hemifrån eller läggs in via vår egen mottagning, akutmottagning eller från andra sjukhus.
En viktig del av den nya vårdavdelningen är intermediärvårdsenheten (IMA). Där kommer patienter med ett ökat behov av övervakning vårdas. Denna enhet kommer att vara ett viktigt fokus för utvecklingsarbete, ha en högre bemanning och något som vi tror kommer att bidra till att arbete på vår enhet kommer att bli extra intressant och stimulerande! För att arbeta här kommer längre erfarenhet som sjuksköterska inklusive intern utbildning för IMA-kompetens att krävas.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du har stor möjlighet att påverka och vara delaktig i avdelningens utformning. Som sektionsledare hos oss arbetar du både kliniskt och administrativt. Tillsammans med övrig personal arbetar du för en hög patientsäkerhet och god vård. Du förväntas kunna leda och fördela arbetet på avdelningen samt ta egna initiativ. Det ingår i uppdraget att tillsammans med vårdenhetschefen leda och utveckla avdelningen samt verka för god arbetsmiljö. Du kommer att delta i gemensamma möten, arbetsplatsträffar och planerings- och utvecklingsdagar. Det ingår även ansvar för schemaplanering samt övergripande ansvar för introduktion av nyanställda samt studenter.

Det finns viss möjlighet till individuellt anpassat schema. I schemat finns det avsatt tid för kompetensutveckling, utbildning och reflektion. På avdelningen kommer vi arbeta teambaserat vilket innebär att en sjuksköterska och en undersköterska tillsammans med läkare ansvarar för en grupp patienter. Utöver dessa yrkeskategorier så kompletteras patientvården av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister och kuratorer.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare erfarenhet av eller intresse för arbetsledning. Tidigare erfarenhet av gastroenterologisk vård och/eller intermediär vård är meriterande men inget krav. Tidigare erfarenhet av schemaarbete är också meriterande. För verksamhetens utveckling ser vi gärna att du är kreativ, har förmåga att tänka nytt och kan förmedla förslag och nya idéer. Du får gärna vara en strukturerad och initiativtagande person. Du är bra på att samarbeta och trivs i en ledande roll. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och bidrar till ett öppet, tillåtande och trivsamt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4140
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Johanna Hallqvist , 072 - 168 11 38
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann-Christine Karlsson , 031 - 342 11 40
Publicerat 2020-10-02
Sista ansökningsdag 2020-10-09

Zurück zu Stellenangeboten