Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde FoU

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Enheten för kliniska studier (EKS) tillhör verksamhetsområde Forskning och Utveckling vars övergripande mål är att bedriva, initiera, stimulera och stödja kliniskt patientnära forsknings- och utvecklingsarbete inom Skaraborgs Sjukhus. Uppdraget som forskningssjuksköterska på EKS innebär att ge stöd i planering och genomförande vid olika typer av kliniska studier. Verksamheten finns som en resurs för samtliga kliniker på SkaS och kännetecknas av ett gott och nära samarbete med många olika prövare och studieengagerade medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som forskningssjuksköterska arbetar du självständigt men i nära samarbete med ansvarig prövare och andra studieinvolverade medarbetare med att planera, koordinera och genomföra kliniska studier. Du medverkar till att studier utförs enligt protokoll och enligt gällande regelverk för forskning. Arbetet innebär att du kommer att arbeta med både prövarinitierade och företagsstudier på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Ditt arbete är flexibelt och varierande beroende på uppdrag.

Tjänsten innebär att du arbetar med att utforma rutiner och struktur för det lokala studiearbetet. Du medverkar till att informera, inkludera och följa upp studiepatienter. Du utför administrativt studiearbete såsom anmälan av personuppgiftsbehandling, biobank mm. Du har kontakt med sponsor/studieledning, utarbetar arbetsmaterial samt ansvarar för datainsamling och rapportering via CRF. Du ansvarar även i förekommande fall för läkemedelshantering, specialprovtagningar och dylikt. I tjänsten kan även ingå visst arbete med rapportering till kvalitetsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse för forskning och utvecklingsarbete. Tidigare erfarenhet av arbete med kliniska studier är meriterande men möjlighet till utbildning/fortbildning inom klinisk prövning kan erbjudas. God kunskap inom datahantering och engelska är önskvärt för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Övrig

Tjänsten är i huvudsak placerad på Skaraborgs Sjukhus Skövde, men kan även innebära arbete på sjukhusen i Lidköping och Falköping.

Anställningens omfattning kan diskuteras.

Körkort önskvärt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4134
Kontakt
  • Elisabeth Kenne Sarenmalm, verksamhetschef, 0500-432968
  • Johanna Låstberg, enhetschef, 0500-431092
  • Marina Modin, forskningskoordinator, 0500-432625
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-43 19 36
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-22

Zurück zu Stellenangeboten