Trollhättan ungdomsmottagning

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Om oss

Ungdomsmottagningarna är en "lågtröskelverksamhet" som vänder sig till ungdomar 13 till 25 år. Ungdomsmottagningarna ska främja psykisk och fysisk hälsa samt stärka övergången från ungdom till vuxen. Verksamheten utgör basnivå när det gäller hälsofrämjande arbete med fokus på psykisk-, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter samt förebyggande insatser för unga. Alla våra mottagningar är HBTQ-diplomerade. Vi har arbetat fram ett unikt kvalitetsledningssystem certifierat enligt ISO 9001: 2015 Hälso- och sjukvård.

Ungdomsmottagningarna i Östra Fyrbodal innefattar mottagningar i Dalsland, Lilla Edet och Trollhättan/Vänersborg. I Trollhättan, som kommer vara din huvudarbetsplats, är vi ett team med kuratorer, barnmorskor, undersköterska, allmänläkare och gynekolog. Du blir en del av hela ungdomsmottagningsverksamheten i vårt område med gemensamma APT, handledning, fortbildning och ett dynamiskt utvecklingsarbete.

Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Om arbetet

I ditt arbete som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du självständigt med ungdomen i fokus. Du ska ha kompetens att göra psykosociala bedömningar i syfte att säkerställa rätt instans och vårdnivå. Du har samtalskontakt på en stödjande och pedagogisk nivå kring livsstil, levnadsvanor, självkänsla och sexualitet. Du ska kunna erbjuda kortare terapeutiska samtal vid lindriga till måttlig former av psykisk ohälsa som exempelvis ångest, sömnproblem, lättare ätstörningar och depression. Det är bra om du har kompetens att möta den stora gruppen nyanlända ungdomar med de utmaningar det innebär. Tillsammans med barnmorska erbjuder du samtal till par vid sexuella och relationella problem. Du ska även kunna möta grupper av ungdomar på olika arenor i det utåtriktade arbetet. Kurator arbetar i team med barnmorskor och läkare.

Huvudarbetsplatsen kommer att vara i Trollhättan, men du kommer även arbeta på minst en av våra andra mottagningar. Tjänsten kan innebära viss lördagstjänstgöring.

Om dig

Vi söker dig som är socionom. Vi ser helst att du har grundläggande utbildning i psykoterapi, gärna med KBT-inriktning. En merit är vidareutbildningar som är relevant för målgruppen exempelvis sexologi, gruppbehandling, erfarenhet av att arbeta med flyktingproblematik samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar både individuellt och i grupp. Det är också meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller om du har möjlighet att erhålla en sådan legitimation under övergångsperioden.

Det är viktigt att du som person är ansvarstagande, positiv, flexibel, har god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4118
Kontakt
  • Ingela Martinsson, Enhetschef, 0724 - 54 37 94
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, 0702 - 55 49 19
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Zurück zu Stellenangeboten