Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om arbetsplatsen 

Verksamheten bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus- och svamporsakade infektioner med odlingsmetodik, antikropps- och antigenbestämning och molekylärbiologiska metoder. Påvisning av multiresistenta bakterier, antibiotikaresistensbestämning och vårdhygieniskt arbete är också centralt. Även undervisning, utåtriktad informationsverksamhet samt forskning och utveckling ingår i uppdraget. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken.

Verksamheten är indelad i fem enheter: Molekylär mikrobiologi, Bakteriologi, Serologi, Vårdhygien och Service (bland annat substrat-tillverkning). 

Arbetsuppgifter 

Du är beredd att i gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chef för enheten molekylär mikrobiologi. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med en befintlig chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och du förväntas ingå i laboratoriets ledningsgrupp. Din uppgift är att leda, planera och utveckla enheten utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar.

Du har ansvar för personalplanering, personalbudget, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal, arbetsmiljö och likabehandlingsarbete inom enheten. Du ska välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens utifrån samverkansavtalets intentioner. Information, kommunikation, samarbete och tydlig återkoppling är nyckelbegrepp som måste hanteras på rätt sätt. Egen forskning eller forskarutbildning uppmuntras.

Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik, forsknings- och utvecklingsarbete samt undervisning.

Om dig 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning.

Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt diagnostiskt arbete ser vi meriterande. 

Vi ser dig ha idérikedom, vilja att vara med och påverka och utveckla verksamheten, förmåga att entusiasmera medarbetarna, intresse av att arbeta i grupp. Ser en utvecklingspotential i att som enhetschef arbeta i gemensamt ledarskap. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen in med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4106
Kontakt
  • Verksamhetschef, Peter Brodin, 070 - 081 65 81
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anki Henriksson , 073 - 069 04 62
  • SACO, Ylva Surac, 031 - 342 95 81
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Zurück zu Stellenangeboten