Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmedicin slutenvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, som är kreativ och har förmågan att tänka nytt då vi behöver bli fler i teamet kring vår nya vårdavdelning inom lungmedicin.

Vår verksamhet

Vårdavdelningen inom lungmedicin ingår i verksamhetsområdet lungmedicin, allergologi och palliativ medicin (LAP). Vi bedriver högspecialiserad slutenvård inom lungmedicin och nu startar vi upp på nytt. På avdelningen koncentreras vården och vi planerar för såväl dygnet runt vård som dagvård.

Tillsammans skapar vi en avdelning som har framåtanda och arbetsglädje. Det kommer vara ett omväxlande och lärorikt arbete där du kommer ha möjlighet att påverka och föra vården framåt. På avdelningen kommer du ta hand om patienter med olika lungmedicinska diagnoser så som lungcancer, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) med andningssvikt, pneumothorax, cystisk fibros, lunginfektioner, interstitiella lungsjukdomar samt sömnrelaterade andningsstörningar. Kompetens behövs både inom de akuta och intensiva flödena samt för våra patienter som behöver mer av de omvårdnadsfokuserade insatserna.

En viktig del av den nya vårdavdelningen kommer vara vår intermediärvårdsenhet. På dessa platser kommer mer avancerad vård bedrivas för instabila patienter i behov av övervakning. Enheten kommer ha möjligheter till kontinuerlig monitorering av patienternas vitala funktioner. Patienterna som skrivs in på enheten är för sjuka för en vanlig vårdavdelning, men samtidigt inte i behov av full intensivvård. Enheten kommer att ha en högre bemanning och kommer bidra till att arbetet på lungmedicin bli mer stimulerande och intressant. För att arbeta på intermediärvårdenheten på avdelningen kommer en längre erfarenhet som sjuksköterska krävas samt en intern utbildning.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du har möjlighet att påverka samt vara delaktig i avdelningens utformning. Som nyanställd kommer du att erbjudas ett individuellt introduktionsprogram som syftar till att ge dig en trygg grund men också en insikt i hur vi arbetar inom vårt verksamhetsområde. Vi kommer arbeta efter basschema som främjar ett hållbart arbetsliv med möjlighet till återhämtning. I våra basscheman finns det möjlighet till individuellt anpassade scheman och tid för kompetensutveckling samt utbildning planeras även in. När du jobbar natt hos oss har du en tidskvotering vissa timmar under natten, samt fördubblad Ob-ersättning.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska och tillsvidareanställd hos oss ingår i kliniskt basår som är Sahlgrenska Universitetssjukhusets introduktionsprogram. Det kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår också auskultation i annan verksamhet.

På avdelningen kommer vi ha ett multidisciplinärt samarbete kring patienterna där sjuksköterska, undersköterska och läkare har tät kontakt med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska för tjänstgöring framför allt nattetid med erfarenhet av eller intresse för lungmedicin. Vi ser gärna att du som person är serviceinriktad med en vilja samt förmåga att hjälpa andra och har en lösningsfokuserad inställning. I och med att avdelningen är i uppstartsfas är det viktigt att du som person har ett starkt engagemang för utveckling samt för att lära och lära ut till andra. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.  

Om du är intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig. Titta gärna in på vårt instagramkonto lungmedicinsahlgrenska för att se mer av vårt dagliga arbete. Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering och intervjuer kan komma att hållas under publiceringstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

 Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4092
Kontakt
  • Tf. Vårdenhetschef, Lina Norrisson, 072 - 141 80 72
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig, 076 - 940 28 85
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-09-24

Zurück zu Stellenangeboten