Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 4, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Beskrivning av verksamheten

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är organiserad i fyra enheter. Blodgivningen bedrivs i två permanenta lokaler och i en mobil trailer. Enheten för immunhematologi (IH) säkerställer att transfusionerna görs patientsäkert utifrån patientens och givarens förenlighet. Enheten för klinisk immunologi bedriver diagnostik vid autoimmunitet, allergier, immunbrister samt inför organ- och stamcellstransplantation. Den fjärde enheten, stamcells- och komponentlaboratoriet, bereder blodkomponenter för transfusion och hematopoietisk stamcellstransplantation. I denna enhet ingår också cell och vävnadslaboratoriet och den nationella svenska navelsträngsblodbanken.

Inom enheten för IH finns det ca 30 medarbetare, mestadels biomedicinska analytiker. Enheten är uppdelad i 4 sektioner; akutlab Sahlgrenska och Östra sjukhuset, blodgrupperingslab och utredningslab, som var och en leds i det dagliga arbetet av en processansvarig BMA. Enheten har dygnet-runt-service med akutverksamhet på både Sahlgrenska- och Östratomten.

Kvalitetssäkring och arbete mot olika myndighetskrav är vägledande för arbetet. Enheten är utvecklingsintensiv med implementering av ny molekylär diagnostik - ett arbete som bedrivs tillsammans med läkare och disputerade naturvetare.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen är underställd verksamhetschefen för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin och skall leda och utveckla verksamheten inom enheten utifrån beslutade organisatoriska och ekonomiska ramar. Medicinsk utveckling drivs i nära samarbete med enhetsöverläkare/processansvarig läkare på enheten. Arbetet skall bedrivas utifrån aktuell uppdragsbeskrivning där arbetsuppgifter, befogenheter och ansvar för verksamhet, ekonomi och personal redovisas.

Du skall välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och gör alla delaktiga i verksamheten. Information, kommunikation, samarbete och tydlig återkoppling är nyckelbegrepp som måste hanteras på rätt sätt.

Kvalifikationer

Du som söker skall ha en universitets- eller högskoleutbildning, är den inom någon yrkeskategori som ingår i KITMS verksamhet ses det som meriterande. Erfarenhet av chef- eller ledarskap är ett krav. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Även annan relevant utbildning är av intresse. 

Erfarenhet av forskning och utbildning (FOU) är meriterande. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper samt tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning.

Du bör vara utåtriktad, ha god samarbetsförmåga och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Vi värdesätter att du har lätt för att kommunicera både verbalt och i skrift samt att du är intresserad och lyhörd för dina medarbetares synpunkter. Som ledare skall du utveckla ett gott samarbete såväl inom verksamhetsområdet som med enhetens uppdragsgivare och övriga samarbetspartners inom och utanför sjukhuset.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3920
Kontakt
  • Verksamhetschef, Jan Holgersson, 070 - 424 09 85
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anki Henriksson, 073 - 069 04 62
  • Vision, Sandra Novakovic , 070 - 082 57 02
  • SACO, Henrik Ryberg, 072 - 544 44 82
  • Kommunal, Gun-Britt Hansen, 031 - 342 36 54
Publicerat 2020-08-27
Sista ansökningsdag 2020-09-13

Tillbaka till lediga jobb