Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologi- och immunologimottagningen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är ett komplett barnsjukhus inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten består såväl av allmänt pediatriskt som högspecialiserad sjukvård för barn och ungdomar och innehåller samtliga grenspecialiteter inom barnmedicin.

Utmärkande för arbetsplatsen är ett gott och nära samarbete mellan alla personalkategorier som mellan de olika specialiteterna.

Det bedrivs ett flertal utvecklingsprojekt, där du har möjlighet att påverka arbetet. Då vi är ett Universitetssjukhus har vi flera framgångsrika forskningsgrupper.

Om arbetet

Som specialistläkare inom barn och ungdomsmedicin sker tjänstgöring på reumatologi- och immunologimottagningen, men tjänstgöring på slutenvårdsavdelning och jourverksamhet kommer även att ingå i dina arbetsuppgifter. Du ingår som medarbetare i ett team med sjuksköterskor, kurator, psykolog, fysioterapeuter och sekreterare. Dessutom har vi nära samarbete med barnortopeder, ögonläkare och specialisttandläkare. Handledning av läkare och sjuksköterskor under utbildning och aktivt deltagande i enhetens verksamhetsutveckling är framträdande arbetsuppgifter.

Som reumatologläkare inom barn och ungdomsmedicin hos oss har du möjlighet att subspecialisera dig inom reumatologi eller immunologi.

Inom reumatologin är patientnära ultraljudsdiagnostik en viktig del i det dagliga mottagningsarbetet. Ett barn smärtteam har startats på kliniken med vilket vi ser framför oss ett tilltagande samarbete.

I ditt dagliga arbete kommer du ha tillgång till handledning inom båda våra specialiteter. Handledningen tillgodoses av både specialistsjuksköterskor och specialistläkarna inom respektive område.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin, vuxen reumatologi eller annan specialitet som arbetsgivare bedömer likvärdig. Du har ett stort intresse för, och gärna erfarenhet av arbete inom området barnreumatologi. Du har även ett gediget intresse för akutmedicin och allmänpediatrik. Du kan också vara vuxenreumatolog med en brinnande önskan att börja arbeta med barn med reumatiska sjukdomar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och tar ansvar för dina beslut. Du visar intresse för din egen och verksamhetens utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3734
Kontakt
  • Sektionchef, Karin Åhman 070- 082 53 51
  • Överläkare/Medicinskt ansvarig, Stefan Berg
Facklig företrädare
  • SACO, Johannes Eldbom , 031- 343 52 35
Publicerat 2020-08-19
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Zurück zu Stellenangeboten