Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 363 heldygnsvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ha ett arbete där du verkligen kan göra skillnad i en persons liv? Vill du vara med att driva och utveckla beroendevården framåt hos oss på Sahlgrenska? Då kan vi ha ditt nya jobb!

Avdelning 363 vårdar patienter med olika beroendetillstånd och arbetar systematiskt med att utveckla vården för denna patientgrupp. Detta gör vi bland annat genom löpande kvalitetsarbete och vi ser gärna att du är en del av detta arbete. Vi arbetar aktivt med skademinimerande insatser som Naloxoneutdelning och kommer att utveckla dessa insatser vidare genom flera projekt för att minska skador av substansbruk. Vi driver projekt för att öka tillgänglighet till snabb behandling och vård genom att driva en drop-in mottagning där alla har lika möjlighet att söka plats för behandling inom slutenvård eller dagvård. Vårt fokus är att driva en empatisk vård, baserat på tillgänglig evidens med siktet inställt på att förbättra och utveckla. Vi arbetar personcentrerat med ett interaktivt bemötande som grund, och detta är också en metod och ett förhållningssätt vi kommer att lägga mer energi på att utveckla hos oss framöver. Du kommer att träffa patienter med olika bakgrund och problematik och vi tror att du som börjar hos oss har hjärtat på det rätta stället, är lugn och tålmodig samt sätter patienten i centrum.

Om tjänsten

Uppdraget för enheten omfattar avgiftning och abstinensbehandling. Enheten arbetar i huvudsak med planerade inläggningar via remiss eller drop-in mottagningen. Vi har ett samarbete med våra öppenvårdsmottagningar och kan därifrån lägga in patienter direkt på vår avdelning.

Uppdraget omfattar även inledande vård av patienter omhändertagna med stöd av LVM. Det centrala i ditt arbete kommer att vara att göra psykiatriska bedömningar, identifiera din patients behov av insatser och upprätta en vårdplan som ni arbetar efter. Tillsammans sätter ni upp mål och delmål som ni följer upp. I jobbet ingår även medicinering och annan somatisk vård. Du har omvårdnadsansvar och är den som leder arbetet i teamet.

Ett av verksamhetsområdets pågående förbättringsarbeten är att se över all personals kompetens för att rätt person ska kunna fokusera på rätt arbetsuppgifter. Vi har bland annat anställt farmaceuter som förbereder mediciner och gör beställningar. Detta underlättar sjuksköterskornas medicinska arbete väsentligt.

Avdelningen har tillgång till läkare, farmaceut, medicinsk sekreterare, kurator och sektionsledare utöver skötare, sjuksköterskor och vårdenhetschef.

Vi kan erbjuda dig:

  • Speciellt framtagen utbildning för sjuksköterskor i beroendelära
  • Regelbunden handledning
  • Utbildning i Interaktivt bemötande
  • Utbildning i Motiverande samtal (MI)

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även hospitering på annan avdelning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, är du specialistsjuksköterska inom psykiatri eller önskar bli det är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av beroendevård eller vård inom psykiatrin. Är du ny som sjuksköterska eller inom beroendemedicin/psykiatri kan detta vara en avdelning för dig då vi har en lugn avdelning där du kan komma in i arbetet i din egen takt.

Vi tror att du som kommer att trivas hos oss är stabil och trygg i dig själv och att den tryggheten inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter och kollegor. Ditt arbete kommer handla mycket om att motivera patienten och vi tror därför att du är kreativ och har initiativförmåga. Vi vill att du är en person som strävar efter att utveckla vården, hitta nya lösningar och aktivt verka för att den vård vi bedriver fortsätter att vara i framkant för vår patientgrupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3650
Kontakt
  • Tf Vårdenhetschef, Maria Millback , 070- 236 14 87
  • Sektionsledare Can Altintasli , 072-203 18 06
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070- 082 47 61
Publicerat 2020-10-15
Sista ansökningsdag 2020-11-15

Zurück zu Stellenangeboten