Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Drottninggatan, SURF

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin vid Sahlgrenska universitetssjukhuset öppnade våren 2019 en ny mottagning, Specialmottagningen för utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser (SURF) vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Enheten erbjuder behandlingsinsatser till barn och ungdomar 6-17 år med autism och/eller annan utvecklingsrelaterad funktionsavvikelse där det också finns psykiatrisk samsjuklighet, eller där problemen anses vara av alltför komplex karaktär. Mottagningen finns i nyrenoverade lokaler på Drottninggatan i Göteborg och tillhör verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri och Habilitering (NPH) på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Teamet består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped och medicinsk sekreterare. Uppdraget är att genomföra kvalificerade behandlingsinsatser där teamets olika kompetenser används.

BUP Drottninggatan rymmer även andra verksamheter. En nybesöksenhet, utredningsenhet för ADHD, en klinikövergripande gruppbehandlingsenhet, ett DBT-team, specialmottagning för bipolär sjukdom, psykos och tvångssyndrom samt enheten för forskning och utveckling.

Som psykolog ska du vara med och utveckla och evidensbasera vårt omhändertagande av normalbegåvade barn och ungdomar 6-17 år med autism och/eller andra neuropsykiatriska utvecklingsavvikelser samt psykiatrisk samsjuklighet. Du förväntas uppskatta att arbeta i team såväl som självständigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller specialistpsykolog och som är intresserad av att arbeta med barn och ungdomar med utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser på specialistnivå. Du har kompetens att utreda, diagnostisera och behandla. Fokus i arbetet kommer dock att ligga på behandling. Vi ser helst att sökande har erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin. Det är också meriterande med lämplig vidareutbildning, till exempel specialistutbildning.

En personlig egenskap som gör dig lämplig för arbetet i ett tvärvetenskapligt team är god samarbetsförmåga. Noggrannhet och humor är andra viktiga egenskaper som teamet värderar högt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4394
Kontakt
  • Åsa Lidman, 076- 127 98 36
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund , 031- 343 38 59
Publicerat 2019-08-02
Sista ansökningsdag 2019-09-02

Zurück zu Stellenangeboten