Västfastigheter,Teknik, Säkerhet och Miljö, Säkerhet, brand och risk

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Område teknik, säkerhet och miljö förvaltar och äger de tekniska systemen i byggnader och mark. Området ansvarar för säkerhet och arbetar med att skapa trygga och robusta lokaler för att skydda samhällsviktig verksamhet. Miljö- och energienheten har ett särskilt ansvar för att driva och samordna arbetet för att nå Västra Götalandsregionen ambitiösa energimål.

Västfastigheter söker Brandingenjör

Västfastigheter är inne i en spännande utvecklingsfas där många nya projekt och utmaningar ligger framför oss. Våra tjänster och kunskap inom säkerhets, brand och risk efterfrågas och vi vill därför förstärka vårt team med ytterligare en erfaren och engagerad brandskyddssamordnare. Då rollen är delvis ny hos oss så kommer du få en möjlighet att utveckla rollen på såväl strategisk som operativ nivå.

Som brandskyddssamordnare kommer du arbeta i en dynamisk roll, med både ett strategiskt perspektiv samt som operativt stöd vid ny- och ombyggnationer. Du agerar även som sakkunnig och kravställare vid projekt rörande brandskyddsfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ta fram långsiktig strategi för det byggnadstekniska brandskyddet inom förvaltningens fastighetsbestånd samt stödja våra olika områden och projekt med systematiskt brandskyddsarbete. Du ingår i enheten för Säkerhet, brand och risk där du tillsammans med övriga säkerhetssamordnare förstärker enheten genom ett aktivt förbättringsarbete.
Vidare driver du utvecklingen av förvaltningens brandskydds- och säkerhetsstrategiska mål med tillhörande riskanalyser och kontinuitetsplanering samt är den som ansvarar för internutbildningar och säkerställande av efterlevnad kring föreskrifter, lagar, myndighetskrav och förordningar.
Du rapporterar direkt till Säkerhetschefen. Tjänsten är placerad vid Regionens Hus i Göteborg, men resor förekommer över hela regionen.

Vad behöver du ha med dig sedan tidigare?

• Utbildning som brandingenjör, brandmästare eller annan relevant utbildning som i kombination med erfarenhet bedöms likvärdig.

• Flerårig erfarenhet av brandskyddsfrågor, systematiskt brandskyddsarbete och förmåga att driva processer med gott resultat.

• Tidigare arbetat med riskanalyser, handlingsplaner och utbildning

• Erfarenhet och god kunskap inom byggnadstekniskt brandskydd och brandtekniska installationer.

• God erfarenhet av att göra risk och sårbarhetsanalyser (brandsäkerhet och kontinuitet
)
• Ett prestigelöst förhållningssätt

• B-körkort

Meriterande är om du även har kunskap om brandfarlig vara och erfarenhet av säkerhetskyddsfrågor, informationssäkerhet och fysisk säkerhet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en kommunikativ och utåtriktad person som har lätt för att samarbeta med andra och är van att jobba både självständigt och i grupp. Du har förmågan att underhålla och utveckla befintliga nätverk inom regionen, samverkande myndigheter, företag och organisationer. Du är strukturerad, initiativrik och noggrann. Du har god förmåga att uppmärksamma brister i rutiner och dokumentation som behöver utvecklas. Flexibilitet och prioritering är givna faktorer för dig i din vardag.


Villkor
Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters vision ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 oktober.Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4279
Kontakt
  • Johan Benson, 072-240 86 42
Facklig företrädare
  • Daniel Hansson, Vision , 031-342 12 00
  • Johannes Edvinsson, SACO, 0709 - 26 26 68
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-27

Zurück zu Stellenangeboten