Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Serologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Om oss
Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har idag ca 200 anställda och bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie, virus, svamp och parasitorsakade infektioner. Undervisning, utåtriktad informationsverksamhet samt forskning och utveckling ingår också i vårt uppdrag.Verksamheten är uppdelad på sex enheter. Den aktuella tjänsten är placerad på enheten för serologi som har ca 24 medarbetare fördelat på 3 avdelningar.

Om arbetsuppgifter
Du kommer att delta i det dagliga diagnostiska arbetet på laboratoriet. Arbetet innebär bland annat analysbestämning, drift av analysinstrument, manuellt laboratoriearbete och utbesvarning av resultat. Hos oss påvisar vi bl.a. antikroppar och antigen från virus, bakterier och svampar i serum, likvor, bal, urin samt faeces med serologiska metoder såsom ELISA, immunofluorescens (IF), Kemiluminiscens (CLIA) med varierande arbetssätt; allt från manuella tester till högteknologiska bana med analysrobotar. Vi har totalt 80 tals analyser och de största analyserna vi har är Blodgivarscreening, Graviditetscreening, Hepatit, Varicella, Mässling, Herpes, Syfilis, Borrelia, QuantiFeron, Svampantigen, Endotoxin och Helicobacter.

Serologin är en dynamisk arbetsplats som ger stora möjligheter att utvecklas, där egna ansvarsområden ingår i arbetsuppgifterna. Kvalitetsarbete, studenthandledning, utvecklingsarbete och kommunikation med vårdenheter är också viktiga delar. Du kommer att vara uppdaterad inom det senaste inom mikrobiologi då vi både har kurser och föreläsningar. Det finns möjligheter att vara aktiv inom forskning och undervisning.

Om dig
Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Du bör se samarbete och kommunikation som en självklar del i arbetet, ha en hög serviceambition och ett starkt kvalitetstänkande. Vi tror att du trivs med att arbeta i team med BMA, biologer, mikrobiologer, läkare och kanslister. Du planerar ditt arbete i samverkan med dina kollegor. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter i mål på egen hand. Samtidigt arbetar vi i team och du behöver därför vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och i kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset. Du är positiv till förändringsarbete och du medverkar aktivt till en god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du på väg mot examen, ny i yrket eller jobbat några år? Vi är intresserade av dig! Arbetet kräver att du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss! Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4103
Kontakt
  • Enhetschef, Fei Sjöberg, 073-775 40 23
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, SACO, Ewa Johansson, 031-342 47 09
Publicerat 2019-07-03
Sista ansökningsdag 2019-07-17

Zurück zu Stellenangeboten