Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Hos oss får du en chans att göra skillnad och bidra till utveckling. På vår skola utbildas nästa generation inom den gröna näringen.

Nu söker vi dig som är fordonstekniker med lantbrukserfarenhet och vill utvecklas i din profession.

Vi sätter eleverna och deras kunskapsutveckling i centrum. Du behöver därför vara lyhörd för deras behov, förutsättningar och erfarenheter för att de ska kunna nå målen med sin utbildning.

Som lärare hos oss präglas du av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare hos oss kommer du framför allt planera och genomföra undervisning i yrkesämnen, tyngdpunkten ligger på lantbruksmaskiner, serviceteknik och entreprenadmaskiner men även andra utrustningar inom gården. Som lärare hos oss arbetar du både med elever inom gymnasiet, gymnasiesärskolan och vuxna studenter. Undervisningen är såväl praktisk som teoretisk.

Vår egen maskinpark är relativt stor och under perioder har vi större behov av maskinservice än vad som kan genomföras inom ramen för undervisningen. Du kommer då att ansvara för att självständigt, som servicetekniker, serva och reparera våra egna maskiner och lantbruksutrustningar som finns inom gården.

Du kommer också vara delaktig i förvaltningens projekt inom landsbygdsutveckling.

Yrkeslärarrollen ger dig en unik möjlighet att kombinera ett yrkeskunnande med pedagogiskt arbete. Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida liv. Du kommer att ingå i skolans arbetslag kring lantbruk där vi tillsammans driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt och där våra högt ställda förväntningar på eleverna är en tydlig framgångsfaktor.

Kvalifikationer

  • Fordonstekniker med lantbrukserfarenhet eller agrotekniker, lantmästare eller motsvarande kompetens.
  • Erfarenhet från felsökning och reparationer av lantbruksmaskiner och/eller andra maskiner.
  • Kunskaper inom el, hydraulik och pneumatik och moderna styrsystem är meriterande. Felsökning är ett naturligt inslag för dig.
  • Yrkeslärarutbildning. Saknar du lärarbehörighet kan vi diskutera en villkorad anställning i kombination med en utbildningsplan.
  • Du har ett intresse att arbeta med elever som har särskilda behov av stöd och/eller funktionsnedsättningar men också för alla de elever som traditionellt har mycket lätt för sig i skolan och behöver nya stora utmaningar för att utvecklas.
  • Körkort B och manuell växellåda, certifikat för hjullastare är meriterande.

Villkor

Registrera gärna din ansökan så fort som möjligt. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 

Välkomna med ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4049
Kontakt
  • Robert Karlsson, 0705-955199
Facklig företrädare
  • Erik Svanström (Lärarnas Riksförbund) , 070-0825175
  • Johan Tropp (Lärarförbundet), 0702-417705
Publicerat 2019-07-04
Sista ansökningsdag 2019-07-26

Zurück zu Stellenangeboten