Folkhögskoleförvaltningen, Fristads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 140 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, vävkurs, hälsolinjen, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och anpassningskurser för synskadade. Ytterligare 40 studerande läser på våra distanskurser inom vävning och yrkesbiodling. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Tjänsten består av 20% i svenska för invandrare och 80% i svenska och engelska på allmän kurs, både på grundskole- och gymnasienivå.

På gymnasienivå har vi två klasser där studiemiljön är särskilt anpassat för deltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Förutom undervisning i svenska och engelska i dessa klasser ingår också arbete i detta arbetslag och mentorskap för ca 10 deltagare i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen i svenska, svenska som andraspråk och engelska, gärna folkhögskollärrarutbildning.

Dessutom har du goda kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och erfarenhet av pedagogiskt arbete med denna målgrupp. Vi ser också gärna att du har arbetat med deltagare med andraspråksbakgrund tidigare. Att du har arbetat eller själv gått på folkhögskola är också ett plus.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri skolform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Som lärare har du fantastiska möjligheter att utforma lärandet utifrån din pedagogiska kompetens och deltagarnas behov och önskemål. Vi söker dig som är lyhörd, tydlig och strukturerad i din lärarroll. Du är skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagare.

Villkor

Tillsvidaretjänst, heltid.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3997
Kontakt
  • Inka Horstmann, 070-0824867
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Zurück zu Stellenangeboten