Södra Älvsborgs Sjukhus, Dietistenheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om våra lediga tjänster
Som dietist inom specialistsjukvården får du en viktig roll i patientens väg mot en bättre hälsa. Vi bidrar till en god nutritionsstatus och i förläningen att patienten får en bättre livskvalitet, kortare vårdtid och snabbare rehabilitering.

Med din kunskap om nutrition behandlar du patienter med olika nutritionsdiagnoser och du kommer i din vardag även att kompetensutveckla både vårdpersonal och patienter i hur kost och näring påverkar hälsan. Samarbetet med andra professioner på sjukhuset är väldigt viktigt för oss och ett förhållningssätt som präglar allt vårt arbete. Det är tillsammans vi når bäst resultat.

För att möta den förändring som sker både i samhället och i vården arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet. Just nu skapar vi specialistområden utifrån diagnosområden. Det ger dig möjlighet att fördjupa dig inom ett område och bli expert på att hjälpa patienterna inom just det området.

Vi är ett tryggt och omtänksamt gäng med högt i tak som trivs med att arbeta tillsammans och lära av varandra.

Vi erbjuder dig

·       ett meningsfullt arbete där du gör skillnad för människor varje dag

·       möjligheter att utvecklas bland många arbetskamrater specialiserade

·       kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar

·       ett gott arbetsklimat

Läs mer om våra sjuhusgemensamma förmåner

Om oss på enheten för dietister   
Vi på enheten för dietister på Södra Älvsborgs sjukhus ansvarar för nutritionsbehandling av patienter både på sjukhuset i Borås och i Skene. Vi arbetar med vuxna, barn och ungdomar inom öppen- och slutenvård.

På enheten finns även det enterala resursteamet. De arbetar med nutritionsbehandling för personer med behov av sondnäring, även utanför sjukhuset.

Enheten har också en kostcontroller med uppgift att vara en länk mellan Regionservice (som är den förvaltning som ansvarar för måltiderna på sjukhuset) och vårdavdelningarna vad gäller livsmedel, måltider och livsmedelshygien.

Dietistenheten är en del av Neuro- och rehabiliteringskliniken.

Läs mer om SÄS som arbetsplats

Din profil
Du som söker är legitimerad dietist och vi hoppas att du har några års erfarenhet av yrket från specialistvård.

Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ samtidigt som du driver ditt arbete självständigt. Då arbetsbelastningen periodvis är hög har du en förmåga att prioritera och anpassa ditt arbete utifrån verksamhetens behov.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3752
Kontakt
  • Therese Mybeck, sektionschef, 033-616 35 20 (tillgänglig från v30)
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-08-05

Zurück zu Stellenangeboten