Sahlgrenska Universitetssjukhuset Onkologi, Centrum för bröstsjukdomar

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Jubileumskliniken bedriver högspecialiserad vård inom allmän- och gynekologisk onkologi. Alla cancerformer bedöms och behandlas under någon fas av sjukdomsförloppet. Drygt 50 % av verksamheten utgörs av behandling av patienter från regionen eller från andra landsting. Genom ett regelbundet konsultarbete befrämjas vården av cancersjuka på regionens övriga sjukhus.  

Verksamhetens målsättning är att vara ett högkvalitativt regionalt och nationellt centra för sjukvård, forskning och utbildning. Exempel på målsättningar de senaste åren är att fokusera på barns behov som anhöriga, utbilda barnombud och att tillsammans med andra yrkeskategorier utveckla och stärka cancer rehabiliteringsarbetet på kliniken. Inom verksamheten finns slutenvårdsavdelningar, mottagningar, dagvårdsverksamhet samt hela regionens strålbehandling.

Verksamhet onkologi är en del av område 5, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Område 5 innehåller förövrigt opererande specialiteter, vilket ger möjligheter till utveckling av samlade vårdkedjor för cancerpatienterna.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har fattat beslut om att skapa "Centrum för bröstsjukdomar/bröstcentrum". Runt patienten samlas de olika specialiteterna och professionerna som behövs i vårdkedjan. Där lyfts det psykosociala omhändertagandet och rehabilitering fram som en viktig faktor. Det innebär multidisciplinära teamkonferenser där berörd kompetens involveras.

Om arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av traditionellt kuratorsarberte, psykosocialt utrednings och behandlingsarbete av patienter som kommer till centrum för bröstsjukdomar. Organisatoriskt tillhör du enheten för cancerrehabilitering, inom verksamhet onkologi, men som kurator kommer du ha din huvudsakliga verksamhet inom Bröstcentrum och på kirurgmottagningen. På kirurgmottagningen/Bröstcentrum arbetar du i team bestående av kontaktsjuksköterska, läkare och kurator vars uppdrag är att stödja och stärka patienter och närstående som drabbas av cancersjukdom. Du jobbar gränsöverskridande mellan v o kirurgi och v o onkologi och följer patienten genom vårdförloppet. Inom v o onkologi har du regelbunden kontakt med övriga paramedicinska kompetenser som är en del av cancerrehabilitering.

Du är även delaktig i införanade av Min Vårdplan där kuratorn har en naturlig och aktiv roll. Särskilt uppmärksammas barns behov av stöd som närstående. Förutom sedvanligt kuratorsarbete ingår deltagande i gruppinformation till patienter och ett aktivt samarbete med teamet på kirurgmotagningen.

Som kurator har du en central roll i kommunikationen mellan rehabiliteringsteamet, de medicinska teamen, patienten, närstående och övriga samarbetspartners inom kommun, primärvård, hospice med mera. Som kurator inom Bröstcentrum är du en del av den expansion, kunskaps-, evidens- och verksamhetsutveckling som sker inom området. Bröstcentrum invigs i maj 2019 och vi ser att uppdraget som kurator kommer att formas och utvecklas i takt med att Bröstcentrums framväxt.

Låter detta som ett uppdrag för dig? - Varmt välkommen!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vidarutbildning/ Magisterutbilning i socialt arbete, alternativt annan utbildning som är relevant för yrkesområdet. Du har socionomutbildning och flerårig, väl vitsordad yrkeserfarenhet som kurator där samtalet varit ett redskap. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiexamen (steg 1).

Du har ett genuint intresse för förändrings- och förbättringsarbete och är intresserad av att arbeta i team. Du kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och har engagemang för verksamhetens mål. Du skall ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad och ansvarstagande.

Arbetet i team kräver också en tydlighet i yrkesrollen, självständighet och flexibilitet och kreativitet. Du har en god empatisk förmåga, kan sätta patienternas behov i fokus och kan möta människor på olika plan. Humor och en positiv attityd är ett plus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varm välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3147
Kontakt
  • Annika Baan, 0700-906097
Facklig företrädare
  • Pia Rydberg , pia.l.rydberg@vgregion.se
Publicerat 2019-05-10
Sista ansökningsdag 2019-05-27

Tillbaka till lediga jobb