Naturbruksförvaltningen, Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Naturbruksförvaltningens skolor och kompetenscentraverksamhet samordnas och leds från naturbrukskansliet. Skolorna är geografiskt spridda i regionen. Förvaltningen genomgår just nu stora förändringar för att inom ramarna utveckla pedagogik och lärande, locka fler elever/studerande och för att ännu bättre möta de gröna näringarnas behov av stöd för sin tillväxt och utveckling.

Naturbruksskolan Sötåsen hittar du strax utanför Töreboda med gångavstånd till centrum där det finns goda reseförbindelser med buss och tåg. Vi bedriver Naturbruksprogrammet, särskoleprogrammet Skog, Mark & Djur, vuxenutbildning samt kortkurser mot de gröna näringarna. Vi har väl anpassade anläggningar på skolan för att bedriva våra utbildningar inom djur, lantbruk och trädgård som erbjuder mycket bra möjligheter att arbeta ämnesövergripande.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är att informera och stödja våra elever inför sitt framtida studie- och yrkesliv. Ditt huvudsakliga uppdrag är att stödja rektor i arbetet med elevernas valbara kurser, studieplaner och olika val genom gymnasieåren. I dina arbetsuppgifter ingår också att informera högstadieelever om våra skolor, både genom att möta eleverna i sin högstadiemiljö men också genom att ansvara för att kommunicera digitalt samt att möta högstadieelever som kommer på besök till våra skolor. Du kommer att arbeta tillsammans med skolledning och elevhälsoteam för att hitta vägar som leder till höga studieresultat och fullföljda studier för våra elever. Studie- och yrkesvägledare från Svenljunga-, Sötåsens- och Uddetorps Naturbruksskolor bildar ett gemensamt team som samverkar för att både stödja varandra och utveckla verksamheten mot våra gemensamma mål. Du kommer i första hand att arbeta med gymnasieelever men också med vuxna studerande som har sin utbildning förlagd till Sötåsen.

Kvalifikationer

 • Utbildning/examen som studie- och yrkesvägledare
 • Önskvärt med minst 2 års erfarenhet av arbete inom grund- eller gymnasieskola.
 • Kunskaper och erfarenhet om lagar och föreskrifter inom områdena.
 • Erfarenhet av arbete med elevens studieplan.
 • Erfarenhet av elevhälsoarbete.
 • God kommunikativ förmåga.
 • B-körkort för manuellt växlad bil.

Övrigt

Inom Naturbruksförvaltningen strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringsperioden.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2155
Kontakt
 • Jenny Jacobsson, 0700-816548
Facklig företrädare
 • Emma Salquist, Vision , 070-082 34 99
 • Johan Sipola, LR , 073-416 71 12
 • Johan Tropp, Lärarförbundet , 070-241 77 05
Publicerat 2019-06-18
Sista ansökningsdag 2019-07-16

Zurück zu Stellenangeboten