Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Avdelning 133

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du intresserad av att arbeta med och utveckla dina kunskaper om neurologiska sjukdomar? Tycker du om att arbeta i ett team?

Vi söker nu sjuksköterskor för dag eller nattjänstgöring som vill vara med och utveckla omhändertagandet av våra patienter och vårdprocesserna på Avdelning 133. Vi har nyligen flyttat till fräscha och anpassade lokaler och som sjuksköterska hos oss kommer du att ingå i ett härligt team med trevliga kollegor!

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi. Vi på Avdelning 133 tillhör sektionen för Neurologi. Inom avdelningen bedrivs avancerad vård och utredning för patienter med neurologiska sjukdomar såsom exempelvis MS, Myastenia gravis, Parkinsons sjukdom och andra motoriksjukdomar, ALS och Epilepsi.

Vi är också en del av ett certifierat europeiskt referensnätverk för svårbehandlad Epilepsi. På avdelningen finns också vår nya, fina EMU-enhet! På epilepsimonitorerings- och utredningsenheten (EMU) får du möjlighet att följa med genom den intressanta och högspecialiserade utredningen som ibland mynnar ut i att en person med svår epilepsi kan opereras och bli botad från sin epilepsi.

Patienterna genomgår inneliggande registrering av epileptiska anfall med samtidig registrering av EEG och videofilmning, så kallat video-EEG. En undersköterska eller sjuksköterska sitter alltid vak för att snabbt kunna reagera vid anfall. I vissa fall görs video-EEG också för att kartlägga vilken typ av epilepsi patienten har, eller avgöra om det kanske inte alls rör sig om epileptiska anfall. I arbetet på EMU blir du en del av det högspecialiserade epilepsiteamet, med spännande och roliga arbetsuppgifter

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

I din roll som sjuksköterska inom slutenvården har du omvårdnadsansvaret för patienterna och är väldigt involverad i medicineringen, framförallt för Parkinsons sjukdom där du värderar effekt och kan justera doser utefter din bedömning. I teamet kring patienten ingår också läkare, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog och kurator. Teamarbetet är grundläggande för att kunna ge våra patienter bästa möjliga omvårdnad och behandling. Du arbetar självständigt i en flexibel arbetsroll samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga yrkeskategorier.

Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete och vi bedriver både akut och planerad vård. Vi arbetar ständigt för att höja kompetensen och utveckla vår verksamhet. Neurologi är ett komplext område med många olika sjukdomar som drabbar nervsystemet. Därför erbjuds du som nyanställd en individuell bredvid gång och för dig som är intresserad finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Det finns också möjlighet att fördjupa sig inom något ansvarsområde som du finner extra intressant. Under höstterminen 2019 kommer vi även att kunna erbjuda en specialistsjuksköterskeutbildning inom neurosjukvård.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som intresserad av neurologiska sjukdomar. Kunskaper och erfarenheter av neurologis sjukvård är meriterande, men inget krav. Som person är du duktig på att samarbeta i team såväl som med självständiga arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta strukturerat och metodiskt med riskbedömningar och vårdplaner för att skapa värde för patienterna. Vi ser också att du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor.

Låter det intressant?

Kontakta Vårdenhetschef Danka Johansson 072-454 21 26 för att veta mer om tjänsten. Urval och rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4882
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Danka Johansson, 072-454 21 26
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Sara Thulin, 031-342 11 33
Publicerat 2018-09-20
Sista ansökningsdag 2018-10-11

Tillbaka till lediga jobb