Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Substitutionsmottagning Järntorget

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Din nya arbetsplats?

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, så kallad substitutionsbehandling. Substitutionsmottagning Järntorget är en av fyra mottagningar inom substitutionsverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som vänder sig till patienter som rehabiliterats väl i sin behandling, men även till patienter med ett skyddsbehov. En del av verksamheten på Substitutionsmottagning Järntorget har ett regionalt uppdrag avseende Metadonbehandling för patienter från hela Västra Götalandsregionen. I vår verksamhet ingår även Substitution Dagvård, där patienter som beviljats behandling, vårdas under tiden de ställs in på substitutionsläkemedel. Vi har tät samverkan med mödra-barnhälsovård, socialtjänst och kriminalvård.

Flytt och samlokalisering med Substitutionsmottagning Centrum till F O Petersons gata 28 är planerad under 2018.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Vårt uppdrag är att arbeta med både patientens psykiatriska problematik och beroendeproblematik. Du ska med din kompetens och erfarenhet få patienterna delaktiga i sin vård och stödja patienterna i att planera för att uppnå målen med behandlingen. Du har en gedigen patientkontakt, som ofta sträcker sig över lång behandlingstid. Vi arbetar tillsammans i team bestående av flera yrkeskategorier.

Arbetet växlar mellan en strukturerad drop-in-verksamhet och öppenvårdsarbete, där du själv styr din planering. Mottagningsarbetet innefattar såväl drogtestning av patienter samt handräckning av läkemedel på delegation.

Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid, vardagar, men helgtjänstgöring var 12:e helg ingår i schemat. Även det dagtid, kl. 8-13.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad beteendevetare eller har annan lämplig högskoleutbildning. Du har minst ett års erfarenhet av socialt stöd vid missbruk och beroende. Utbildning i återfallsprevention och MI är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom beroendevård och/eller psykiatri. Erfarenhet av dokumentationssystem Melior är önskvärt.

För att passa hos tror vi att du klarar svåra patientmöten, har god förmåga till samverkan och du kan förena god struktur med flexibilitet. Du ska kunna arbeta självständigt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-04
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/483
Kontakt
  • Enhetschef, Linda Schulz, 031-342 53 11
  • Sektionsledare, Annkie Fridström, 031-342 14 44
  • Enhetschef, Simon Lindguss, 070-082 39 09
Facklig företrädare
  • Vision, Karin Gustavsson, 070-082 33 93
  • Akademikerförbundet SSR, Pia Rydberg, 070-082 44 45
  • Kommunal, Anders Wallenius, 076-787 20 77
Publicerat 2018-01-18
Sista ansökningsdag 2018-02-01

Tillbaka till lediga jobb