Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.
Om oss
Ambulans och specialiserad sjukvård i hemmet, placerad inom område 6, är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. From 15 maj 2025 kommer vårt tidigare verksamhetsområde Ambulanssjukvård och prehospital sjukvård och enheterna palliativ medicin samt kuratorsenhet från verksamhetsområde LAP bilda ett nytt verksamhetsområde; Ambulans och specialiserad sjukvård i hemmet, innefattande alla nuvarande enheter med ca 350 medarbetare. Verksamheterna har redan idag många beröringspunkter och flera gemensamma patientflöden och syftet är att ge bättre förutsättningar att kunna möta växande behov av bedömningar och vård utanför sjukhus. En samlad kompetens med ansvar för det regionala uppdraget ger också bättre förutsättningar för samordning av våra gemensamma resurser och arbetssätt men också stärkt utveckling, forskning och innovation. Palliativ medicin innefattar förutom kunskapscentrum om palliativ medicin: Palliativt Centrum, enheten Palliativs resursteam i Göteborg och kranskommunerna, samt ASIH (Avancerad Sjukvård i Hemmet). Ambulans och prehospital sjukvård ansvarar för ambulanssjukvård och liggande transporter i Storgöteborg.
Vår vision är att vara nationellt ledande när det gäller att utveckla såväl den moderna ambulanssjukvården som den specialiserade palliativa vården. Vi vet att detta bara kan nås genom att fortsätta forma en verksamhet som är öppen för nya idéer och nya sätt att möta framtida krav och utmaningar. En viktig förutsättning är integration med sjukhuset då ambulanssjukvården och den specialiserade palliativa vården bägge ingår i de olika vårdkedjorna. Ett gott samarbete med våra vårdgrannar som primärvård och kommun samt övriga externa kontakter i samhället är av största vikt. Området ansvarar även för forskning, utveckling och utbildning inom prehospital akutsjukvård och specialiserad palliativ vård i enlighet med universitetssjukhusets övergripande mål och vision. Merparten av vår ambulanspersonal är vidareutbildade sjuksköterskor och i teamet finns även medicinskt ledningsansvarig ambulansöverläkare med lång erfarenhet av prehospital sjukvård. Merparten av de läkare som tjänstgör inom den palliativa sektionen har specialistkompetens inom annan specialitet såväl som palliativ medicin och flera sjuksköterskor är specialistutbildade inom palliativ medicin. Många av de sjuksköterskor och kuratorer som tjänstgör där har lång erfarenhet av vård såväl från sjukhus som från kommun. Inom verksamheterna arbetar också undersköterskor och ambulanssjukvårdare med lång erfarenhet.
Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och en högspecialiserad verksamhet där du är ledaren som påverkar och formar framtiden.
Vi söker nu dig som har erfarenhet av universitetssjukhusvård och har ett stort intresse för ledarskap, har förmågan att tänka nytt och inspirera, engagera och motivera medarbetarna.
Om tjänsten
Som verksamhetschef har du det samlade lednings- och arbetsmiljöansvaret för hela det nya verksamhetsområdet och skall leda verksamheten inom det medicinska området samt inom områdena personal, ekonomi, forskning och utveckling samt innovation. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen och ingå i områdets ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling. Tjänsten kräver ett ledarskap som är tydligt och kommunikativt, samt präglas av samarbete och problemlösning i en positiv anda. Inom verksamhetsområdet har du sju underställda chefer för vilka du har personalansvar. Till din hjälp i utvecklingsarbetet har du en verksamhetsutvecklare, ett FoU-råd och en stab som stöttar i frågor kring ekonomi, HR och kvalitet. Viktigt är också att bidra till ett gott samarbete med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utom Sahlgrenska Universitetssjukhuset inklusive Sahlgrenska Akademin.
Då verksamhetsområdet kommer vara helt nybildat vid tillträde av tjänsten är det särskilt viktigt med lyhördhet för de möjligheter, risker, farhågor som lyfts i och med förändringen, tydlighet om vad som gäller och följsamhet till den planering av organisation, mötesstruktur och ansvarsfördelning mellan uppdrag man nu tar fram i samverkan. Det är av stor vikt att det nya sammanslagna verksamhetsområdet har välfungerande nya samarbetsytor. Tjänsten ställer krav på ekonomisk förståelse, resultatorientering och mod att tänka nytt för att på bästa sätt ta tillvara medarbetarnas kompetens.
Om dig
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom hälso- och sjukvårdsområdet och har en flerårig chefserfarenhet från sjukhusvård.
Vi ser gärna att du har specialistutbildning med inriktning mot ambulanssjukvård, prehospital vård eller palliativ medicin. Meriterande är om du har forskarutbildning.
Vidare så meriteras erfarenhet som andra linjens chef (med verksamhets-, ekonomi och personalansvar), samt ledarskapsutbildning med inriktning på att leda i förändring inom politiskt styrda organisationer.
Vi vill också att du har hög social kompetens och är skicklig på att arbeta i nätverk med chefer och medarbetare inom och utanför din organisation. Du har erfarenhet av hur man främjar utveckling och forskning och av facklig samverkan i förändringsprocesser. Du skall ha god förmåga att coacha verksamheten till fortsatt utveckling inom såväl patient-, medarbetar-, process som forskningsperspektiven. Ambulanssjukvården och den specialiserade palliativa vårdens utveckling sker via samverkan med många andra delar av vården inom ett stort antal olika vårdprocesser. Detta ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn där integration med övriga vårdaktörer är av största vikt. Du förstår innebörden och vikten av att accelerera omställningen till Nära vård och har erfarenhet av utvecklingsarbete för att främja detta.
Vi vill också att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.
Tjänsten är ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.
Om rekryteringsprocessen
Sökande till tjänsten får information om planerade datum för intervjuer genom autosvar vid ansökan.
Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från fyra chefskriterier; värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap.
Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Välkommen med din ansökan!
Anställningsform | Tillsvidareanställning |
---|---|
Anställningens omfattning | Heltid |
Tillträde | Enligt överenskommelse |
Löneform | Månadslön |
Antal lediga befattningar | 1 |
Sysselsättningsgrad | 100 |
Ort | Göteborg |
Län | Västra Götalands län |
Land | Sverige |
Referensnummer | 2025/2834 |
Kontakt |
|
Facklig företrädare |
|
Publicerat | 2025-05-19 |
Sista ansökningsdag | 2025-06-08 |