Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Beskrivning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) fortsätter prioritera utbildningsbefattningar med inriktning operationssjukvård. Den fortsatta satsningen är viktig för att säkra kompetens inom operationsverksamheten samt möjliggöra kompetensutveckling för våra medarbetare.

Är du nyfiken på hur det skulle vara att arbeta som operationssjuksköterska och vill veta lite mer innan du söker till utbildningen? Titta på filmen Möt Hanna Grimberg - Operationssjuksköterska och/eller kontakta Marina Henriksson (se kontaktuppgifter nedan).

Utbildningsbefattning

Utbildningsbefattning på SU innebär för denna utbildning att du studerar på helfart med bibehållen lön under ett år. Du närvarar på lektioner och föreläsningar som anordnas av lärosätet och genomför praktik (VFU - verksamhetsförlagd utbildning) enligt studieplan. För att söka en utbildningsbefattning ska du vara legitimerad sjuksköterska.

Studier på helfart vid Högskolan i Borås

Programmet är en distansanpassad utbildning på helfart, vilket innebär heltidsstudier under två terminer och en arbetsinsats på minst 40 timmar/vecka. Studierna bedrivs via en digital lärplattform med anpassade läraktiviteter såsom föreläsningar, som sker live eller är inspelade, seminarier, inlämningsuppgifter, kamratgranskning, handledning och studiebesök. Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) utgörs av totalt 12 veckor.

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot operationssjukvård - högskolan i Borås (hb.se)

Intervju

Efter att du skickat in din ansökan i Varbi kommer du kallas till intervju med rekryterande chef på någon av sjukhusets operationsenheter. Utveckla gärna i ditt personliga brev varför du vill arbeta som Operationssjuksköterska på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i framtiden. 

Sahlgrenska Universitetssjukhusets Operationsenheter

Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver verksamhet på 13 operationsenheter placerade på alla våra sjukhustomter. Du får hos oss möjlighet att arbeta med en stor variation av ingrepp och patientgrupper.

På Drottning Silvias Barnsjukhus bedrivs operationssjukvård för barn varav de flesta patienterna kommer från barnkirurgiska kliniken.

På Östra sjukhusets två operationsenheter bedrivs kirurgi som till största delen består av colorectal kirurgi, övre gastrokirurgi, infektionsrelaterad kirurgi, elektiv gynekologi och planerade obstetriska ingrepp.  Dessutom har sjukhuset ett stort akutuppdrag inom obstetrik.

På Mölndals sjukhus finns det två enheter som till största delen bedriver elektiv och akut ortopedisk fraktur- och proteskirurgi och en enhet för handkirurgi. På denna tomt finns även en enhet för ögonkirurgi där både barn och vuxna opereras.

De övriga sex operationsenheterna är placerade på Sahlgrenska sjukhuset och dess innehåll varierar väldigt mycket. Akuta och elektiva ingrepp, slutenvårds- och dagkirurgi, transplantation, thoraxkirurgi, neurokirurgi, kärlkirurgi, robotkirurgi och/eller mikrokirurgi. En del av enheterna har specialområden och andra har ett varierat innehåll. Utöver allt detta finns en MR-operationssal samt navigationsutrustning för att kunna utveckla och förfina vård och operationsmetoder.

Om du har frågor eller önskar mer information kring vår verksamhet på de olika enheterna är du hjärtligt välkommen att kontakta Marina Henriksson, marina.e.henriksson@vgregion.se eller 0700-823697.

 

Villkor och instruktion för ansökan

  1.  Ansökan till specialistutbildning som startar VT2024 ska vara inskickad via antagning.se senast den 16 september 
  2. Ansökan om utbildningsbefattning via rekryteringssystemet Varbi skall vara inskickad senast den 16 september. På sidan ”Personligt brev” ska du redogöra för varför du har sökt det aktuella specialistsjuksköterskeprogrammet och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas en utbildningsbefattning. På sidan ”CV (anställning, utbildning m.m.)” fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som sjuksköterska. Här bifogar du också sedan ditt antagningsbesked.
  3. Om du i dagsläget har en anställning inom Sahlgrenska universitetssjukhuset ska du informera din chef att du har sökt utbildning och utbildningsbefattning.
  4. Efter att din ansökan registrerats startar urvalsprocessen. Rekryterande chefer från operationsverksamheterna ansvarar för vilka av de sökande som kommer att prioriteras för utbildningsbefattning. Beslut kring detta kommer efter att antagning till utbildningen kommunicerats.
  5.  Antagningsbesked skickas ut från antagning.se till de som antagits till specialistutbildning. Ansökan i Varbi kompletteras med antagningsbesked omgående.
    Antagningsbesked måste bifogas ansökan utbildningsbefattning för att den ska vara giltig. 
    Ansökan i Varbi kompletteras med antagningsbesked omgående.
    Antagningsbesked måste bifogas ansökan utbildningsbefattning för att den ska vara giltig.
  6. Besked om utbildningsbefattning förmedlas av rekryterande chef.
    Chef informerar medarbetare och går sedan igenom anställningsavtal, överenskommelse och riktlinje för utbildningsbefattningen. 

Har du frågor?

Vänligen kontakta chef alternativt HR-strategiska avdelningen via mail, ku-center.su@vgregion.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt antagningsbesked
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/4042
Kontakt
  • KU-center@vgregion.se
Publicerat 2024-09-05
Sista ansökningsdag 2024-11-05

Tillbaka till lediga jobb