Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonsjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Med drygt 250 medarbetare är Ögonsjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset en av Sveriges största ögonverksamheter. Vi bedriver allt från öppenvårdsmottagning till akutmottagning och har vår egna vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora. På vår operationsavdelning utförs all typ av ögonkirurgi fördelat på sju operationssalar varav tre är utrustade för narkos. Vi utför närmare 6000 operationer varje år och bedriver dagkirurgi, akut- och slutenvård. 

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett utmanande arbete där man skall klara av att ha många bollar i luften och inte vara rädd för att hamna i krävande situationer. Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna ögonsjuksköterska eller med erfarenhet från ögonsjukvård, som brinner för att planera operationer och optimera salsuttnyttjande. Du tycker om att ha patientrådgivning  och jobba i team med läkare, operation och andra koordinatorer.

Arbetsuppgifter

Som operationskoordinator inom ögonplastiken har du många funktioner. Du kommer att planera polikliniska ögonplastikoperationer, ta hand om ombokningar och avbokningar. Dagligen har du telefontid för patienterna, där kommer ofta frågor om när operation kommer att bli, frågor om hur operationen går till samt postoperativ rådgivning. Du kommer även att vara med när läkare informerar patienter om en cancerdiagnos. Efter informationen kommer du att ta hand om patienten och informera om kommande operation och svara på frågor. Du har en specifik telefon där våra canerpatienter kan ringa. Det är därför viktigt att du är empatisk och kan hantera människor i kris.

Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdpersonalen på operationsavdelningen, läkarna och andra team samt andra enheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Även viss kontakt med andra sjukhus. Du kommer att ingå i team och ni kommer tillsammans arbeta nära patienten för att skapa den bästa vården för patienten. Ett gott bemötande gör skillnad. Då koordinatorn tillhör Ögonkirurgisk mottagning kommer du också att introduceras och läras upp i enklare mottagningsarbete och patientrådgivning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna ögonsjuksköterska eller med erfarenhet från ögonsjukvård. Du tycker om att ha många bollar i luften, är stresstålig och är bra på att kommunicera och ge tydlig information. Vi tror att du som söker till oss trivs med att samarbeta och att ingå i ett team. Som person ställer du dig positiv till förändringsarbete och motiveras av att utvecklas och hitta nya arbetssätt. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ögonsjukvård.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2562
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Benkel Brandt, 0720-832897
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430094
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb