Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Psykiatriskakutmottagning betjänar den samlade vuxenpsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är placerade på Östra sjukhuset.  Patientgruppen har akuta psykiatriska besvär och är i behov av omedelbart ställningstagande för ett adekvat omhändertagande antingen i form av psykiatrisk heldygnsvård, psykiatrisk öppenvård eller uppföljning via vårdcentral. I akutens uppdrag ingår även konsultläkarfunktionen, självskyddsenheten samt psykiatriambulansen. 

Vi är en av Sveriges största psykiatriska akutmottagningar med i snitt 35 sökande patienter per dygn.

Psykiatriska akutmottagningen tillhör verksamhetsområde Beroende som består av både öppenvård och slutenvård. Vi har flera specialiserade mottagningar, forskning och utbildning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du får vara del i att utveckla det akuta omhändertagandet för psykiatriska patienter på SU. Möjlighet till forskning och ST-tjänst i beroendemedicin finns på verksamhetsområdet.    

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare på den psykiatriska akutmottagningen fungerar du som ledningsläkare där du leder de medicinska bedömningarna och prioriteringarna. Du har ett övergripande ledningsansvar för patientflödet tillsammans med övriga på akuten tjänstgörande läkare. 

Du handleder ST-läkare, AT-läkare och underläkare.  

Du är med och utvecklar det akuta omhändertagandet och är aktivt delaktig i förbättringsarbeten på enheten. Det är ett omväxlande arbete där inflödet av patienter är dynamiskt och intensiteten varierar. Du bidrar till en smidig vårdprocess för patienterna och hjälper till genom handläggning av egna patienter om flödet tillåter.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri och har ett intresse för akutpsykiatri. Du tycker om att arbeta i team samt handleda kollegor och omvårdnadspersonal i komplexa situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-15 eller efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller efter överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2423
Kontakt
  • Sektionschef, Linda Lindmark, 0313421000
  • Simon Lindguss, Enhetschef/verksamhetssamordnare, 0700823909
Facklig företrädare
  • Lina Lindfors, SACO, Läkarförbundet, 0722-082827
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-08-01
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb