Västra Götalandsregionen, Ekonomiservice i Mariestad


Vi söker dig som motiveras av vårt övergripande uppdrag – att frigöra resurser till vård och omsorg genom effektiva och kvalitativa tjänster. Som Ekonom får du möjlighet att utveckla både verksamheten och dig själv.

Tjänsterna är stationerade på Ekonomiservice i Mariestad, vars uppdrag är att ansvara för olika delar av Västra Götalandsregionens ekonomiadministration. Enheten tillhör området Ekonomiservice som även består av fler enheter inom redovisning samt enheter för systemsupport, leverantör-, kund- och patientfaktura och sjukresor.

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna består av löpande redovisning, kontroller och bokslut, till största delen för Regionens sjukhus och vårdcentraler. I tjänsten kan även ingå att göra internrevisioner och vara med på internutbildningar för regionens kassor, därav kan det förekomma lite resor i tjänsten. Du kommer ingå i ett team på runt 20 personer. Teamet utför varierande redovisningsuppdrag beroende på våra kunders önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot redovisning.

Du har tidigare flera års erfarenhet från arbete med löpande redovisning och bokslutsarbete. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

För att lyckas i uppdraget som ekonom hos oss behöver du vara noggrann och ha god numerisk analytisk förmåga. Det är viktigt att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete både självständigt och tillsammans med din arbetsgrupp. Du har en hög känsla för service och förmåga att bygga goda relationer med kollegor och kunder.

Då vi arbetar med ständiga förbättringar i vårt arbete ska du trivas med att medverka i utvecklingsarbete.

Meriterande är om du har kunskaper i ekonomisystemet Raindance och i uppföljningsverktyget Cognos eller i Power BI samt har kännedom kring Västra Götalandsregionens ekonomiprocesser.

Rekryteringsprocessen

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och ett vikariat under ca 10 månaders tid. I samband med att du registrerar din ansökan anger du vilken av tjänsterna du är intresserad av. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vårt erbjudande

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete där du tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor får vara med och utveckla verksamheten.

Vi värnar om balans mellan arbete och fritid och erbjuder distansarbete ett par dagar i veckan när verksamheten tillåter.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2397
Kontakt
  • Stefan Olsson, Enhetschef, 0700-209671
  • Ann-Charlotte Josefsson, Enhetschef, 0722-065975
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb