NU-sjukvården, Ekonomi och informationssystem, Medicinsk teknik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Medicinteknisk ingenjör?  -  Välkommen att söka tjänst hos oss!
Vi behöver stärka upp enheten med ytterligare en medarbetare och söker därför efter en medicinteknisk ingenjör. På enheten arbetar i dagsläget 18 ingenjörer och 1 administratör och finns på både NÄL och Uddevalla.

Uppdraget för Medicinsk Teknik är att förvalta den medicintekniska utrustningen inom NU-sjukvården. Vi utför leverans- och säkerhetskontroller samt service och underhåll på medicintekniska produkter. Arbete spänner över ett brett område - allt från elektronik, datorer/nätverk och gasteknik till mekaniska system.

Våra kunder tillhör i första hand NU-sjukvården men även primärvården och vissa externa kunder i vårt upptagningsområde. Exempel på verksamheter i NU-sjukvården är dialys, ambulans, intensivvård, operation och röntgenverksamhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en medicinteknisk ingenjör med huvuduppdrag mot röntgenverksamheten samt nuklearmedicin men även andra verksamhetsområden är aktuella. Du kommer att arbeta med service och underhåll, akut såväl som förebyggande. I arbetet ingår också rådgivning vid inköp/upphandling och installation av medicinteknisk utrustning. Du kommer även att medverka vid upphandlingar, planering av ny- och ombyggnad, tekniska utredningar och rapporter gällande medicinteknisk utrustning och system.

Som anställd hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med vårdpersonal på mottagningar och avdelningar inom NU-sjukvården men också med andra externa samarbetspartners. Du behöver därför vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar. Det ingår i dina arbetsuppgifter att bevaka vad myndigheter, tillverkare och standarder föreskriver eller rekommenderar om användning och underhåll av patientnära utrustningar.

Kvalifikationer
Högskoleingenjör/gymnasieingenjör eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivare. Önskvärt är erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik liksom kunskap om teknikadministration, underhållsplanering och upphandling. Vi ser gärna att du har dokumenterad praktisk erfarenhet av service- och underhållsarbete på avancerad teknisk utrustning.

Övrigt
Vi söker dig som är noggrann och ansvarsfull ur ett säkerhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga samt har en uttalad servicekänsla och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där också egenskaper såsom flexibel, prestigelös och kommunikativ är viktiga. 

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Placeringsort för tjänsten är Uddevalla alternativt NÄL efter överenskommelse. 

Du är självklart välkommen att höra av dig till oss med frågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla/Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2314
Kontakt
  • Reinhold Sandelin, medicinteknisk ingenjör, tel.010-4352819
  • Ann-Catrine Jägerbrand, medicinteknisk ingenjör, tel.010-4352808
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb