Närhälsan Backa vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Backa vårdcentral har cirka 12 500 listade invånare. Med en mycket god och stabil bemanning bedriver vi en bred allmänmedicinsk verksamhet som präglas av helhetssyn med patienten i fokus. Hos oss är beslutsvägarna korta och alla medarbetare är delaktiga i att utveckla våra arbetssätt. Vi jobbar i team både professionsvis och tvärprofessionellt, både med patientarbete och arbetsmiljöfrågor. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: Fördelar och förmåner.

Om arbetet

Nu söker vi en ny sjuksköterskekollega med diabeteskompetens till vår erfarna sköterskegrupp som består av elva sjuksköterskor varav fyra distriktssköterskor. Som ny sköterska hos oss får du en gedigen introduktion som är anpassad efter dina behov. Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar med patientrådgivning på plats och i telefon samt mottagningsarbete av både planerad och akut karaktär i tät samverkan med våra 15 ordinarie läkare. Då vi ligger långt fram med digitala arbetssätt finns möjlighet till en dags hemarbete. Vi har alltid en tillgänglig läkare och sköterska som handleder kollegor kontinuerligt vid behov under dagen. Samarbetet mellan samtliga yrkeskategorier på vårdcentralen är dynamiskt och gott. 

Du arbetar till stor del självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Ett nära samarbete sker med dina kollegor på enheten och tvärprofessionellt i teamet, men även tillsammans med andra aktörer såsom hemsjukvård och annan specialistvård. Tillsammans med vårdcentralsledningen ansvarar ni för att utveckla och driva verksamheten framåt. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom diabetes om minst 15 hp. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom primärvården. Du är flexibel och trygg i såväl din yrkesroll som person och bidrar till en positiv stämning i arbetsgruppen. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten, har lätt för att samarbeta samtidigt som du gillar att arbeta självständigt. Ett gott bemötande mot patienter och kollegor är en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är intresserad av att vara med och skapa en härlig arbetsplats tillsammans. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på mottagningen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2103
Kontakt
  • Anna Holst, Vårdcentralchef, 070-0207979
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 070-0823646
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb