Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Neuropsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, neuropsykiatri, äldrepsykiatri, psykiatri för döva- och hörselskadade, psykiatri för patienter med ätstörningar, psykiatri för patienter med intellektuell funktionsnedsättning och patienter med Huntingtons sjukdom.

Våra enheter finns lokaliserade i Mölndal och Göteborg. Vi bedriver för närvarande heldygnsvård på Sahlgrenska universitetssjukhusets tomt och Högsbo sjukhus.

Idag består den neuropsykiatriska vården av två mottagningar för utredning av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt behandling av ADHD. Ytterligare en mottagning planeras starta inom kort med inriktning på behandling av allmänpsykiatrisk samsjuklighet vid autism samt behandling av Tourettes syndrom.

Till Neuropsykiatrimottagning Öster söker vi nu specialistläkare. I teamet ingår specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter och rehab-koordinator. Teamet arbetar med standardiserade vårdprocesser för utrednings- och behandlingsuppdraget.

Subspecialiserade behandlingsinsatser som erbjuds är läkemedelsbehandling, gruppbehandling KBT och DBT vid ADHD, färdighetsträning och psykoedukation. Strukturerad uppföljning och motivationsarbete kring frågor som allmän hälsa och droganvändning (inklusive narkotikaklassade läkemedel) har en central roll i teamets arbete. På mottagningen arbetar vi strukturerat och aktivt med att effektivisera de insatser vi ger.

Mottagningen arbetar dessutom aktivt med medarbetar- och patientfrågor och har tack vara detta kontinuerliga arbete och en stabil personalsituation, hög trivsel bland medarbetarna och mycket få patientklagomål. Mottagningen är stolt över att forskning är en integrerad del av den kliniska praktiken.

Vad erbjuder vi?

Vi är ett verksamhetsområde med god stämning, kompetenta kollegor, korta beslutsvägar, tydliga mål och arbetssätt och en aktiv, framgångsrik forskningsenhet. Vi erbjuder också möjligheten att tilläggsspecialisera sig i äldrepsykiatri.

Vår målsättning är att erbjuda våra patienter bästa möjliga vård och samtidigt erbjuda våra anställda en arbetsplats som stimulerar till utveckling och fortbildning.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar bedömning- och behandlingsarbete som specialistläkare i psykiatrisk vård såväl som handledning av ST-läkare, underläkare och läkarstudenter under VFU. Som specialist inom psykiatrin ingår även jour i form av antingen primär- eller bakjourer.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • Ansvara för patienternas utredning, behandling och uppföljning.
  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling.
  • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare och läkarstudenter.
  • Delta i utvecklingsarbete på enheten.

Om dig

Vi söker dig som har förmåga till självständigt arbete, är noggrann, positiv, samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2078
Kontakt
  • TF Sektionschef, Christoffer Carlström, 0721616138
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Samih Almudafar, 073-0934210
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-08-15
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb