Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 7, Lungmedicin-och medicinavdelning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Skaraborgs Sjukhus, verksamhetsområde 7, lungmedicin

Skaraborgs Sjukhus (Skas) är ett av Sveriges största regionala sjukhus beläget mellan Vänern och Vättern med nära tillgång till vacker natur samt öppna landskap. Här bedrivs högspecialiserad vård inom ett 30-tal specialiteter men den lungspecifika verksamheten är centraliserad till Skövde, som har bra direkta tågförbindelser till både Göteborg och Stockholm. Vi välkomnar dig, som är positiv, drivande, flexibel, empatisk och med god kommunikativ förmåga att gemensamt utveckla och erbjuda värdefull vård till våra patienter.

Om verksamheten

Den lungmedicinska verksamheten består av både slutenvårdsavdelning, där det vårdas patienter med lungmedicinska och internmedicinska sjukdomar, samt en stor öppenvårdsmottagning indelad i lungmottagning, lungonkologimottagning samt allergi- och astmamottagning. Här finns även ett lungfysiologiskt laboratorium med hög internationell standard integrerat i den högprioriterade utredningsverksamheten, som sker i nära samarbete med radiologi, patologi samt sjukgymnastik. På Lungmottagningen genomförs bronkoskopi, pleuratappning och inläggning av pleuradrän med ultraljud och våren 2024 EBUS uppstart. Verksamheten har ett upptagningsområde på cirka 260 000 invånare och omhändertar patienter med astma, KOL, lungcancer, lungfibros, respiratorisk insufficiens med LTOT och ventilatorbehandling samt allergiutredning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är läkare med specialistkompetens inom lungmedicin alternativt internmedicin för att arbeta som en del av vårt engagerade team både på slutenvårdsavdelning samt på mottagning. Vi erbjuder ett stimulerande och varierat arbetet med gott stöd av kollegiet inklusive flera lungmedicinspecialister samt möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling. Ledningsansvar kan diskuteras vid intresse. Hos oss kan tjänsten anpassas i viss mån utifrån individuella önskemål och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ser fram emot att du vars arbetssätt präglas av flexibilitet, initiativtagande, självständighet, empati och en tydlig kommunikation söker denna tjänst. Hos oss är viktigt även med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. Kompetens inom bronkoskopi samt EBUS är meriterande.

Kvalifikationer
Godkänd läkarexamen och läkarlegitimation samt specialistbevis inom lungmedicin alternativt internmedicin.

Övrigt

Det finns goda möjligheter till forskning, som är ett eget verksamhetsområde på sjukhuset med flera anknutna professorer och kliniska lektorer.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2006
Kontakt
  • Cinikka Arthursson , 0722-039326
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, viaväxeln,0500-431000
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-08-26
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb