Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin och akutverksamhet Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi behöver fler engagerade medarbetare på vår avdelning. Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande verksamhet där vi alltid strävar efter en hög kunskapsnivå för att tillgodose god och säker vård. Vi är en avdelning som präglas av framåtanda och arbetsglädje. Välkommen till oss!

Om vår arbetsplats

Avdelning 238 har inriktning mot kardiologi. Hos oss vårdas patienter med hjärtsjukdom som exempelvis hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Vi har även två intermediärvårdsplatser där vi behandlar patienter som är i behov av en högre vårdnivå men som inte fullt ut kräver intensivvård. Avdelningen har 17 vårdplatser och är indelad i tre grupper utefter vårdnivå:

  • Kardiologsidan: Här vårdas patienter som är i behov av telemetriövervakning och vanliga diagnoser är förmaksflimmer och hjärtsvikt.
  • HIA (hjärtintensivvård): På HIA finns möjlighet till ischemiövervakning och här möter vi patienter med hjärtinfarkt, instabil angina, lungödem eller allvarligare arytmier.
  • IMA (intermediärvård): På våra IMA-platser vårdas patienter som har ett tätare övervakningsbehov. Vanliga diagnoser på IMA är sepsis, ketoacidos, intoxikationer och respiratorisk svikt.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med bra utvecklingsmöjligheter. Du får en strukturerad bredvidgång som varvas med internundervisning som är tillämpad för nya medarbetare. Du ges möjlighet till kompetensutveckling inom kardiologi och akutsjukvård och vi har regelbundna internutbildningar inom olika områden. Till dig som är nyexaminerad sjuksköterska erbjuder vi mentorskap under ditt första år hos oss.

Vi tycker att vår arbetsmiljö är mycket viktig och arbetar för att ständigt förbättra oss för att vi ska få en så bra och trivsam arbetsplats som möjligt. Vi är en trevlig arbetsgrupp som lyfter varandra. Vi arbetar även med ett delaktigt och närvarande ledarskap där synlighet och tydlighet är av stor vikt.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som är positiv, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är kreativ och nytänkande och kan förmedla tankar och idéer för att vara med och utveckla avdelningen tillsammans med oss. Vi har ett öppet, positivt och tillåtande arbetsklimat som vi vill att du bidrar till.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer och urval sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1907
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Arosenius , 0700-207982
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet: Magnus Hanson, 072-1470471
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb