Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 4, Ambulans Lidköping/Vara

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Ambulanssjukvården på Skaraborgs Sjukhus bedriver verksamhet dygnet runt, årets alla dagar. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att skapa patientsäkerhet, medicinsk kvalitet, god tillgänglighet samt en arbetsmiljö där våra medarbetare trivs. Ambulanssjukvården i Skaraborg består totalt av sex operativa enheter; Skövde, Mölltorp, Mariestad/Hova, Skara, Falköping/Tidaholm och Lidköping/Vara. På respektive enhet arbetar vi med att ständigt förbättra vårt professionella bemötande mellan medarbetare och med patienter. Hos oss är samtliga arbetsinsatser och medarbetare lika viktiga för att helheten ska fungera på ett så bra sätt som möjligt. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef vid Ambulansen SkaS är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen inom verksamhetsområde 4 samt i beredskapslinjen som ambulansbefäl i beredskap, vilket innebär att du under beredskap är verksamhetens förlängda arm vid speciella händelser i Skaraborg.

Ditt uppdrag är att tillsammans med verksamhetschefen och enhetschefskollegor leda, planera och utveckla enheten i enlighet med verksamhetens mål. Vidare har du fullt chefsansvar vilket innebär ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och personal. Inom Ambulansen pågår ett ständigt förbättrings- och utvecklingsarbete, där du som enhetschef har en ledande roll. Som enhetschef har du i den dagliga driften stöd av dina chefskollegor i ledningsgruppen, bemanningskoordinatorer samt stabsfunktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning på kandidatnivå, gärna inom hälso- och sjukvård. Vidare är sjukvårdserfarenhet, speciellt från prehospital vård meriterande. Har du erfarenhet av att jobba som ledare i någon form ser vi det som positivt, men det är inte ett krav, utan det viktigaste är att du är intresserad av chefs- och ledarskapsfrågor.

Som person har du har god självkännedom och är en bra förebild för både medarbetare och chefskollegor. Du tar initiativ och ser till helheten för såväl ambulanssjukvården som sjukhuset och Västra Götalandsregionen som arbetsgivare. Vidare har du en god förmåga att anpassa och förmedla ditt budskap efter situation och målgrupp, genom detta skapar du gott förtroende och bra relationer. I ditt utvecklingsarbete arbetar du aktivt för dina medarbetares bästa förutsättningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1145
Kontakt
  • Carina Karlsson Brännehed, Verksamhetschef, 070-9720153
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
  • Ledarna, 08-59899324
Publicerat 2024-03-14
Sista ansökningsdag 2024-04-04

Tillbaka till lediga jobb