Västra Götalandsregionen


Är du en serviceinriktad, driven och utvecklingsorienterad chef som är redo för en ny utmaning?

På förvaltningen Fastighet, stöd och service är vi en service- och stödpartner som eftersträvar att frigöra tid för Västra Götalandsregionens (VGRs) kärnverksamheter. Nu söker vi en områdeschef som vill bidra att utveckla service och stöd ytterligare genom att bygga upp och driva det nybildade området Servicecenter inom vårt regionområde Stödtjänster och regional samordning.

Hos oss gör du skillnad

Servicecentret kommer vara VGRs servicepartner och ”vägen in” till service och stöd.  Verksamheten kommer att finnas i området Servicecenter tillsammans med Telefoni och Tjänste-ID och finns med sina 130 kompetenta och engagerade medarbetare inom hela Västra Götalandsregionen. 

Arbetsuppgifter

Arbetet med att bygga upp en sammanhållen verksamhet för servicecentret har påbörjats och du kommer att vara drivande i det fortsatta arbetet. Servicecentret kommer starta i liten skala med fokus på frågor avseende lön, ekonomi och facility-tjänster inom det egna regionområdet för att sedan utökas och ditt uppdrag är att implementera och driva arbetet framåt. Du leder tre underställda chefer samt ca tio direktrapporterande medarbetare.

Tjänsten är ny och passar dig som kan driva komplexa frågor framåt och har förmåga att se helheten. Som chef i VGR har du personal-, verksamhets-, och budgetansvar för ditt område och du rapporterar till regionområdeschef.

I rollen som områdeschef har du en aktiv roll i regionområdets ledningsgrupp för Stödtjänster och regional samordning. Utöver tjänster inom Servicecentret har verksamheten även ansvar för bland annat arbetsplatsnära tjänster, konsulttjänster, delar inom ekonomi och kunskapscenter inom informatik och lärande. Tillsammans arbetar vi för en lärande och tillitsbaserad kultur där vi med genomförandekraft skapar värde för våra kunder.

I din roll som områdeschef har du många kontaktytor där samverkan och samarbete inom VGR är en central del för att utveckla och effektivisera vår leverans. Med tydlig riktning, mål och uppföljning säkerställer du att önskat resultat uppnås. Genom ett stödjande, närvarande och hälsofrämjande ledarskap bidrar du till att skapa arbetsplatser där människor trivs och utvecklas.

Kompetenser

Vi letar efter dig som har tidigare erfarenhet som chef och är van att leda medarbetare mot uppsatta mål. Du har högskoleutbildning som innebär att du har analytisk förmåga och kan göra bedömningar och fatta beslut under komplexa förutsättningar. Du har även arbetat i ett servicecenter eller liknande funktion och har stor förståelse för uppbyggnaden och framgångsfaktorer för ett sådant. Har du dessutom erfarenhet av att ha implementerat ett servicecenter är det meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en driven person som förstår verksamheten och uppmuntrar, tar initiativ och ger förutsättningar till utveckling.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst där du får bygga upp ett helt nytt område med den nya funktionen för ”vägen in till stöd och service”. Vi tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap där du får frihet och möjlighet att påverka. 

Rekryteringsprocessen

I den här processen efterfrågar vi inget personligt brev utan du kommer istället få besvara ett antal frågor där du ombeds beskriva dina erfarenheter. Efter sista ansökningsdag kallar vi de kandidater som matchar profilen bäst baserat på urvalsfrågorna för en första intervju. Se därför till att svara utförligt på frågorna. Intervjuerna är planerade till vecka 12 (18 och 19/3) så gör gärna en liten markering i kalendern nu.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Testerna är planerade att genomföras 3/4.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Degerman.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/877
Kontakt
  • Eva Degerman, 070-0206692
Facklig företrädare
  • Vision: Ingegerd Hermansson, 073-4445330
  • Ledarna: Birger Hedqvist Kumlander, 0707850012
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb