Fastighet, stöd och service, VGR Akademin


Vill du vara med och skapa förutsättningar för bra, effektiv och samordnad kompetensutveckling för medarbetare och chefer i Västra Götalandsregionen?   

VGR Akademin är en regiongemensam verksamhet för kompetensutveckling, pedagogik och lärande och arbetar på uppdrag från regionledning och politik. Vi finns till för alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen (VGR) och vår verksamhet är organiserad i olika enheter/team med tillsammans ca. 45 medarbetare. Vi samordnar och driver regiongemensam kompetensutveckling för medarbetare och chefer och är ett kunskapsstöd för kompetensutveckling och lärande i VGR.  

Uppdraget  

I rollen som kunskapsstöd inom kompetensutveckling, pedagogik och lärande ingår att utveckla och organisera arbetet med kompetensutveckling t.ex. gällande arbetsplatslärande, ledarskap för lärande och hur man skapar goda lärmiljöer. Du kommer också att skapa och genomföra strategier för planering, genomförande och utvärdering av de utbildningar och kompetensutvecklingsinsatser som organiseras av VGR Akademin. Arbetet innebär samverkan med förvaltningarnas HR-chefer, utbildningsansvariga, processledare och med olika utbildningsanordnare, både internt och externt.  

I uppdraget som verksamhetsutvecklare kommer du tillsammans med VGR Akademins chefer och medarbetare att utveckla metoder och arbetssätt för att skapa effekt i verksamheten och nytta för dem vi är till för. En del i uppdraget är också att ta fram kunskaps- och beslutsunderlag till ledningsfunktioner och politik, driva och samordna VGR Akademins arbete med bland annat verksamhetsplan och verksamhetsuppföljning samt stödja enheternas interna förändrings- och förbättringsarbete.  

Din kompetens  

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och utbildning inom pedagogik, gärna med fokus på vuxenlärande. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet och utbildningsplanering och gedigen kompetens inom kompetensutveckling och lärande. Vidare har du erfarenhet av strategiskt arbete som verksamhetsstöd, med god förmåga att leda projekt eller processer. Det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift. 

Vi ser gärna att du arbetat i en politiskt styrd organisation och har kännedom om hur Västra Götalandsregionen är organiserad.

Som person kan du snabbt sätta dig in i nya områden, balansera olika intressen och synsätt och har förmåga att förstå helheten i komplexa sammanhang. Du är kommunikativ och utåtriktad med förmåga att skapa och behålla goda relationer och gott samarbete. Vidare har du hög integritet, är analytisk, målinriktad och kan avsluta samt följa upp dina uppdrag. För att lyckas i rollen har du ett kreativt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du delar VGR:s syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår Riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR

Övrig information  

VGR Akademin har sin verksamhet på VGR Campus Nya Varvet i Västra Frölunda, där också tjänsten är placerad, med möjlighet att delvis arbeta på distans. I arbetet ingår även resor inom Västra Götalandsregionen.  

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/om-vgr/    https://www.vgregion.se/vgrakademin

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/564
Kontakt
  • Daniel Strandman, Teamledare, 0722-286307
  • Eva Lundh, Rekryterande chef, 070-2457546
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-02-19

Tillbaka till lediga jobb