Västra Götalandsregionen, Konstenheten


Konsthandläggare till Konstenheten

Vill du arbeta i en spännande och dynamisk miljö med engagerade kollegor?

Konstenheten, som är placerad på förvaltningen Fastighet, stöd och service ansvarar för den konstnärliga gestaltningen av de lokaler där Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet. Västra Götalandsregionen tillämpar 1%-regeln vid ny- och ombyggnationer och konstenheten leder arbetet med den konstnärliga gestaltningen, samt ansvarar för att utveckla och förmedla konstsamlingen.

Konsthandläggare på VGR

Som konsthandläggare arbetar du med utplacering av konst i de lokaler som Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet i. Du ingår i konstenhetens konsthandläggarteam och arbetar i huvudsak självständigt med ärenden.

Du arbetar självständigt i hela ärendekedjan; från att bedöma behovet till att praktiskt placera ut konstkollektionen på plats. Du bedömer även renoveringsbehov av konstverk och har en nära kontakt med konstenhetens ramverkstad. Arbetet innebär till största del ärenden som kommer direkt från verksamheterna; det kan vara hämtning av konst, flytt av konst, önskan om ny konst på enstaka rum eller hela avdelningar/enheter.

En konsthandläggare har flera pågående ärenden samtidigt och dialog med berörd verksamhet är viktig. I arbetet med att sätta samman specifika konstkollektioner för de olika verksamheterna ska du använda dig av befintlig konst, men också göra nyinköp.

Ditt arbete spänner över hela Västra Götalandsregionen. Resor ingår därför i tjänsten. Arbetsuppgifterna är både praktiska och administrativa samt kräver en mycket god känsla för ordning och reda, och självledarskap.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom till exempel konst- eller kulturvetenskap och/eller för tjänsten adekvat utbildning. Du har tidigare erfarenhet av liknande roll och uppgifter inom konst- och/eller kulturområdet.

Du har en förmåga att kunna arbeta strukturerat och inneha god ordning, samtidigt som du behöver vara flexibel och hantera vissa arbetstoppar. Du har en god samarbetsförmåga och ett arbetssätt som präglas av en initiativförmåga och ett sinne för helhet.

För dig är det naturligt och bekvämt att presentera placerad konst i offentlig miljö inför olika grupper. Du är van vid och har en färdighet i att uttrycka dig väl i både tal och skrift.  

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din kommunikativa och pedagogiska förmåga samt din förmåga att arbeta praktiskt. Du har en mycket god orientering i digitala verktyg.

Placeringsort är i Göteborg, då resor ingår i rollen behöver du ha B-körkort. 

Rekryteringsprocessen

Vi erbjuder ett vikariat under ca 10-12 månader, då en av våra medarbetare är föräldraledig. 

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Välkommen med din ansökan senast 16/2!

 

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till hållbara miljöer. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/428
Kontakt
  • Eleonora Fors Szuba, Konstchef, 070-0207682
Facklig företrädare
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-16

Tillbaka till lediga jobb