Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Studerar du termin fem på sjuksköterskeprogrammet och är intresserad av att arbeta som sjuksköterskeassistent? Vill du starta din karriär på ett av norra Europas största sjukhus? Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Som sjuksköterskeassistent hos oss får du möjlighet att stärka dina kunskaper inför kommande yrke. Under handledning av legitimerad sjuksköterska arbetar du i det direkta omvårdnadsarbetet och får träna på specifika sjuksköterskeuppgifter. Hos oss kan du arbeta inom somatisk eller psykiatrisk vård. Vår verksamhet bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset, Östra Sjukhuset, Mölndals sjukhus, Högsbo sjukhus och Rågården (Gunnilse). Det är avdelningarnas behov (av sommarvikarier) som styr vilket sjukhus du blir placerad på. Du erbjuds en god introduktion och handledning.

Somatik
Som sjuksköterskeassistent möter du patienter som är i behov av medicinsk omvårdnad och rehabilitering. Du ingår i ett arbetslag med flera olika yrkeskategorier. Du kommer under handledning av legitimerad sjuksköterska att arbeta nära patienten, vilket kräver ett stort intresse för människor, tålamod samt förmåga att kunna förstå patientens situation och behov. I arbetet ingår även att dokumentera patienternas tillstånd och de åtgärder som utförs.

Som sjuksköterskeassistent kan du exempelvis få utföra arbetsuppgifter som ankomstsamtal för nya patienter, daglig PVK-kontroll, venprovtagningar, samtal och omvårdnad av patienter samt behjälplig i omvårdnadsplanering och läkemedelshantering

Psykiatri
Att arbeta inom psykiatrin kan innebära att du, utöver ovan nämnda arbetsuppgifter, har stödjande samtal med patienter samt deltar vid bedömningssamtal. I det dagliga arbetet möter du personer som är rädda, i kris och har det tufft. Därför är det viktigt att medarbetarna är trygga och kan skapa tillit. Du ingår i ett multiprofessionellt team och deltar i aktiviteter och samtal som syftar till att patienterna ska känna sig tryggare och må bättre.

Klicka på länken för att läsa mer om verksamheterna inom psykiatrin: Information om psykiatrin

Vi söker dig
Vi söker dig som är sjuksköterskestuderande och har genomfört termin fem senast i juni 2024, har erfarenhet av journalsystemet Melior samt har minst tre månaders arbetslivserfarenhet som undersköterska, barnsköterska eller skötare inom slutenvård. Egenskaper som värdesätts för tjänsten är förmåga att arbeta självständigt och ta initiativ. Vidare har du lätt för att anpassa dig till olika arbetssituationer. Vi kommer se till personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsterna.

Våra sommarvikarier ska ersätta medarbetare under semesterperioden som pågår v. 22 – 35. Det är meriterande om du kan arbeta 8 sammanhängande veckor varav 4 veckor under juli.  

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk), SVA 1 (Svenska som Andraspråk 1 i kommunal vuxenutbildning) eller motsvarande.

Information till dig som söker semestervikariat hos oss
På Sahlgrenska Universitetssjukhuset pågår vård dygnet runt, vilket innebär att du kan komma att arbeta dag, kväll, natt och helg. Vid nattjänstgöring gäller dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Inför anställning inom psykiatri görs kontroll av misstanke- och belastningsregistret.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer genomförs under perioden januari-maj 2024.

För att göra vår rekryteringsprocess mer effektiv och rättvis kommer vi basera vårt urval på information du skriver in i CV-formuläret i Varbi och hur du besvarar våra urvalsfrågor. Du behöver därför inte bifoga separat CV eller personligt brev.

För att vi ska kunna kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig att bifoga följande:

  • Resultatintyg och registreringsintyg där det framgår vilken termin du går samt hur många poäng du hittills har.
  • Tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare (datum, sysselsättningsgrad och timmar). Detta kan du också komplettera med i efterhand.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-09-01
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7223
Kontakt
  • HR-servicecenter , sommar.su@vgregion.se
Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb