Södra Älvsborgs Sjukhus, VO akutsjukvård, Liggande sjuktransport

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Vill du bli vår sommarkollega 2024 och vara med och bidra till en vård i toppklass på ett lagom stort sjukhus? Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Om våra lediga tjänster
Vi söker nu ambulanssjukvårdare/undersköterskor till vår enhet liggande sjuktransport i sommar. På sjukhuset sker vården dygnet runt, vilket innebär att du kan komma att arbeta dag, kväll, natt och helg. Sommarvikariatet är mellan v.24-v.35 och för att vi på bästa vis ska kunna planera och genomföra våra sommarvikariat värdesätter vi att du kan jobba åtta sammanhängande veckor under perioden.

Du kommer som ambulanssjukvårdare/undersköterska att transportera patienter utan behov av medicinsk övervakning i fordon för liggande sjuktransport. Det är viktigt att kunna hantera teknisk utrustning såsom kommunikationsutrustning och fordonsdatorer där patientärenden inkommer från sjukvårdens larmcentral. Du kommer också som ambulanssjukvårdare/undersköterska hantera vårt bårsystem med trappklättrare. Vidare kan uppdrag som IVPA (i väntan på ambulans) inkomma och då ingår även, som första person på plats, att HLR ska påbörjas.

Din roll på liggande sjuktransport innebär ett stort ansvar med självständigt arbete. Uppdraget innebär att ombesörja sjuktransport av patienter mellan olika vårdenheter samt mellan patientens hem och aktuell vårdenhet. Vi ser att du arbetar utifrån ett etiskt förhållningssätt och medverkar till ett gott bemötande, god patientvård och bra arbetsmiljö.

Om oss
Till sommaren 2024 har vi behov av ambulanssjukvårdare/undersköterska till enheten för liggande sjuktransport vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Enheten är en del av verksamhetsområdet akutsjukvård som består av drygt 230 medarbetare. I verksamheten ingår också akutmottagning i Borås och ambulansenheter i Borås, Skene, Herrljunga, Svenljunga, Vårgårda, Tranemo och Ulricehamn.

Som ny hos oss erbjuder vi dig

  • Introduktion där du får handledning i det dagliga arbetet
  • Ett gott arbetsklimat 
  • Möjligheten att få arbeta med specialistsjukvård på ett lagom stort sjukhus
  • Sommarvikariat med eventuell möjlighet till förlängning
  • Ett varierande arbete som präglas av samarbete

Din profil
Vi söker dig som är utbildad ambulanssjukvårdare eller undersköterska senast juni 2024. God fysik, simkunnighet och B-körkort är krav. Yrkeserfarenhet från liggande sjuktransport samt god kännedom om SÄS upptagningsområde är meriterande. Det är även meriterande om du kan arbeta minst åtta sammanhängande veckor under vår sommarperiod som sträcker sig mellan v.24-v.35.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta är stimulerande och omväxlande. Som person är du engagerad, ansvarstagande och kan arbeta självständigt. Verksamheten arbetar utifrån en gemensam värdegrund, där patientperspektiv, professionalitet och helhetssyn är grunden.  

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. 

Övrigt
För anställning inom akutsjukvård begär vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Bifoga utbildningsbevis med din ansökan. 

Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. För dig som blir erbjuden ett sommarvikariat hos oss på SÄS så innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara assistent omvårdnad och inte undersköterska. 

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6173
Kontakt
  • Patrik Alperud, vårdenhetschef, 0702-669847
Facklig företrädare
  • Mia Gunnarsson Utriainen, Kommunal, 033-6162008
Publicerat 2023-12-01
Sista ansökningsdag 2024-04-11

Tillbaka till lediga jobb