Sjukhusen i väster, Rehabmottagning, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning/Om oss
Rehabmottagningens uppdrag är att utföra rehabilitering på Alingsås lasarett. I enhetens uppdrag ingår arbete med patienter på avdelningar, mottagningsbesök och hembesök. Vi har en viktig roll att agera som bryggan mellan länssjukvård, primärvård och kommun. Lasarettets mindre storlek underlättar det goda samarbetet mellan medarbetare och för våra patienter.

Tack vare vårt breda uppdrag på rehabmottagningen finns det stora möjligheter för dig att utvecklas och växa både som arbetsterapeut och människa. Du har möjlighet till kompetensutveckling genom kurser, nätverk och forskningsmöjlighet. Vi har ett gott klimat mellan kollegor som trivs tillsammans.

Rehabmottagning, Alingsås lasarett, söker nu en legitimerad arbetsterapeut till en tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter/Om arbetet
Vi söker dig som har intresse för att arbeta inom slutenvård med inriktning mot ortopedi/kirurgi. Du kommer att ingå i ett av rehabmottagningens team bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabundersköterskor som arbetar för lasarettets avdelningar. Samarbetet mellan teamet och omvårdnadspersonalen på avdelningarna är väl inarbetat. Det finns också ett gott samarbete och kunskapsutbyte mellan de olika teamen på rehabmottagningen. Arbetsuppgifterna innebär bland annat utredning av aktivitetsförmåga, bedömning inför planeringsmöten, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. Du kommer även att arbeta med att ge preoperativ information inför total höftprotesoperation samt rehabilitering efter operation. Vi arbetar i nya lokaler på lasarettet och har möjlighet att träna med patienter i träningssal och träningskök samt aktivitetssal på mottagningen. 

En viktig del av ditt arbete blir att medverka till att ständigt utveckla och förbättra verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med intresse för rehabilitering inom kirurgi och ortopedi. Arbetet kräver att du har god förmåga att planera och organisera arbetet samt att du är flexibel. Du kommer att arbeta både självständigt, tillsammans med andra i teamet och med omvårdnadspersonalen på vårdavdelningar, vilket kräver god samarbetsförmåga. Vi arbetar med förbättringar och verksamhetsutveckling, därför värdesätter vi engagemang och initiativförmåga.
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100%). Start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6043
Kontakt
  • Anna Liljeklev, enhetschef, 0707-159151
Facklig företrädare
  • Eva Andersson, Sveriges Arbetsterapeuter, 0705-655127
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb