NU-sjukvården, Vuxenpsykiatrisk öppenvård Neuropsykiatrisk utredningsenhet

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Psykiatriska Öppenvårdskliniken, NU-Sjukvården.
Psykiatriska kliniken söker ytterligare en psykolog för att arbeta med fördjupade psykologiska utredningar. De patienter du möter har ofta långvarig och komplex problembild. Psykologens del i utredningen bidrar med fördjupad förståelse för såväl aktuell som tidigare symtombild och funktion. Ingången till utredning kan vara av varierande art; neuropsykiatrisk frågeställning, kartläggning av personlighetsfungerande och/eller bedömning av kognitiv och adaptiv förmåga. I utredningen beskriver du såväl samsjuklighet som differentialdiagnostiska överväganden. På mottagningen finns tillgång till en bred arsenal av psykologiska test där du som psykolog självständigt planerar och bedömer vad som passar den aktuella patienten.

Arbetsuppgifter 
Du arbetar mot öppenvårdsmottagnarnas planeringslistor i Bäckefors, Lysekil och Strömstad och träffar patienterna på Uddevalla Sjukhus. Du arbetar således vid en och samma mottagning eftersom patienterna reser till dig. I de lokaler där du kommer ha ditt arbetsrum och mottagning finns förutom en psykolog med samma arbetsuppgifter som du, också en minnesmottagning och en neuropsykiatrisk mottagning. Även om ditt arbete till största del utförs självständigt har du nära till kollegor och gemenskap i ljusa och luftiga personalutrymmen. Uppdraget är utredande, behandling och uppföljning ges på närliggande öppenvårdsmottagning.

Tjänsten är på 100% men tjänstgöringsgrad kan diskuteras, även deltidsarbete är möjligt. Administrativt arbete och digitala möten går till viss del att göra på distans. Som utredande psykolog finns möjlighet att själv planera och lägga upp ditt arbete. Du är delaktig i utformningen av ditt schema och vi tillämpar flextid vilket kan ge ytterligare möjligheter vid behov.

På psykiatriska kliniken ingår du i ett väl upparbetat nätverk bestående av ca 40 psykologer som träffas regelbundet för kollegial handledning, utbildning och övrigt utbyte. Utöver fasta mötesdagar ges även möjlighet till individuell handledning av erfarna kollegor.  

Vår ambition är att erbjuda och skapa förutsättningar för ett stimulerande och utvecklande arbete på vår mottagning med väl inarbetade kollegor och en god arbetsgemenskap. Det finns goda möjligheter till vidareutbildning. Klinikens mål är att utöka antalet specialister på sikt men övriga utvecklingsalternativ utanför specialistordningen värderas högt. Vi betraktar kompetensförsörjning som ömsesidigt gynnsam då vi tänker att lusten att bidra till verksamhetens utveckling ökar då man känner sig inspirerad i sitt dagliga arbete.

Kvalifikationer.
Legitimerad psykolog.

Meriterande är erfarenhet av psykiatrisk verksamhet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom förmåga att samarbeta inom teamet och ut mot vårdgrannar, samtidigt som vi värdesätter om du har förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt.

Som ny medarbetare hos oss får du introduktion i verksamheten och stöd via mentorskap.

Övrigt.
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6013
Kontakt
  • Anette Gregorius, enhetschef, tfn010-4356171
  • Beatrice Wallberg, psykolog, tfn0104356190
Facklig företrädare
  • Sveriges psykologförbund, vxl010-4350000
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb