Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi, Primärdiagnostik 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar.

Primärdiagnostiken inom Klinisk kemi har dygnet runt verksamhet på sju platser i regionen och där laboratoriet på Sahlgrenska är störst både i avseende utbud och produktion. Laboratoriet har hög teknisk standard med ny toppmodern utrustningsplattform i nya lokaler. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbete och snabba svar till våra kunder samt utveckling av vår verksamhet. Laboratoriet har kundkontakter både inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men även inom hela Västra Götalands regionen. På primärdiagnostik Sahlgrenska är vi cirka 65 medarbetare. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av kvalitet och utveckling! Vi erbjuder en spännande vardag med högt tempo i högteknologisk miljö.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Som enhetschef på denna stora enhet har du ett nära samarbete med en enhetschefskollega i ett gemensamt chefskap och ni är båda direkt underställda avdelningschefen. Som enhetschef ingår du i Primärdiagnostikavdelningens ledningsgrupp. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig 

Vi söker dig som har kandidatexamen helst med naturvetenskaplig inriktning -  till exempel kemist, biomedicinsk analytiker eller annan vårdrelaterad utbildning alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av framgångsrikt ledarskap.   

Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning meriterande likaså tidigare erfarenhet av chefskap.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5990
Kontakt
  • Avdelningschef, Jennie Georgsson, jennie.georgsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Ylva Surac, ylva.surac@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070-2649470
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb