Habilitering & Hälsa, Habilitering , Alingsås barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Vill du vara med och bidra till att barn som fått en annorlunda start i livet bereds möjlighet att nå sin fulla potential? Vill du få möjlighet att använda hela den arbetsterapeutiska paletten och bidra med viktiga pusselbitar i teamarbetet? Då hoppas vi att du söker till Habiliteringen.

Vi söker nu en arbetsterapeut till Habiliteringen i Alingsås, barn- och ungdom. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 75%.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt att behandla och lära ut strategier för att underlätta vardagen. Du kommer att prova ut, förskriva och följa upp individuellt anpassade hjälpmedel. Att ge information, handledning och konsultation till patient, anhöriga och personal samt samverka med andra vårdgivare och myndigheter ingår också i dina arbetsuppgifter.
Arbetet sker i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens närmiljö. Alla insatser planeras tillsammans med patienten och sker både i grupp och individuellt.
Du erbjuds goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du skall vara legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättning är meriterande. Erfarenhet av att arbeta inom habilitering är starkt meriterande. 
Då vi är en mindre mottagning, förutsätter vi att du är flexibel, har god samarbetsförmåga, initiativförmåga, samt att du kan arbeta på ett självständigt sätt. Du behöver vara lösningsfokuserad då de frågeställningar som uppstår oftast inte går att hitta svaret på i en manual utan du behöver själv vara driven och kreativ för att finna svar på de frågor som kommer.
Samarbetsförmåga, flexibilitet och ett gott bemötande är en självklarhet för oss, stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är ett krav.

Övrigt
Rekryteringen sker löpande, intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida; www.vgregion.se/hoh

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5949
Kontakt
  • Stina Ekdahl, enhetschef, 070-0206129
Facklig företrädare
  • Carolin Federstedt, Sveriges Arbetsterapeuter,, 031-7592363
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb