Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektion

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Infektion har fyra vårdavdelningar med sammanlagt 62 vårdplatser och två öppenvårdsmottagningar, Infektions-och Sprututbytesmottagning samt konsultverksamhet på Sahlgrenska, Mölndal, Kungälv och Östra sjukhuset. Slutenvården har i första hand Göteborg och kranskommuner som upptagningsområde. Inom slutenvården bedriver vi isoleringsvård av individer med smittsamma sjukdomar/multiresistenta bakterier och behandlar personer med komplicerade eller ovanliga infektioner.

Infektion driver dessutom en intensivvårdsenhet (IVA) med fyra vårdplatser för vård av personer med allvarliga infektioner. På Infektion vårdas personer i alla åldrar, såväl barn som sköra äldre, med sjukdomstillstånd som innebär nära samarbete med i stort sett alla medicinska specialiteter. Infektion har också två stora öppenvårdsmottagningar. Infektionsmottagningen för framför allt patienter med hepatit, hiv, tuberkulos, tropiska sjukdomar och multiresistenta bakterier. Sprututbytesmottagningen startades 2018 i Göteborg och arbetar med patienter som har ett intravenöst missbruk. På Sprututbytesmottagningen arbetar sjuksköterskor och undersköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare. Smittspårningsarbete gällande STI som lyder under smittskyddslagen ingår. Forskning och utbildning är en integrerad del i all verksamhet på Infektion.

Arbetsuppgifter

Kuratorsverksamheten ingår i samma enhet som Infektions-och Sprututbytesmottagningen. Arbetet på Infektionsklinken innehåller psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete med patienter och deras närstående. I det psykosociala behandlingsarbetet ingår bland annat krisbearbetande, stödjande och motiverande samtal för att främja patientens känsla av hanterbarhet och det egna ansvaret för livssituationen.

Du ger även rådgivning och information i sociala frågor. Du förväntas delta i teamarbetet på såväl avdelningar som på mottagningen och bidra med psykosocialkompetens för att underlätta för patienten inom sjukvården. Du kommer också att vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Utbildningsinsatser ingår också i tjänsten. Journaldokumentation sker i Melior. Du kommer ingå i ett team med för närvarande två ytterligare kuratorer med anställning på Infektionsmottagningen. Extern handledning ingår i tjänsten.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden, det är dock inget krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av smittspårningsarbete, beroendevård och/eller missbruksvård.

Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör SRHR är också önskvärt men inget krav. I kontakt med patienter, samverkanspartners och i teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett empatiskt förhållningssätt. Du förväntas kunna vara trygg med att självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Du har en god förmåga att utreda patienternas behov och därefter besluta om behandlingsinsats. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på engagemang, positiv grundinställning, nyfikenhet och intresse. Vi arbetar ständigt med kvalité-och utvecklingsfrågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5904
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Panos Vasilakis, 031-3434276
  • Kurator, Cecilia Karlefäldt, 031-3435294
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb