Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Hematologi och Koagulation

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar. För många av dessa patienter är blod-/benmärgstransplantationer ett led i behandlingen. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland.

Sektionen består av öppenvård, slutenvård samt en forskningsenhet. Som medarbetare hos oss är du en del av en mycket spännande verksamhet, där patienten kan följas från diagnos till transplantation och eftervård.

På sektionen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team. I vår verksamhet är även undersköterskan med vid ronden. Tillsammans ger vi den bästa vården. Det goda mötet är viktigt för oss och vi arbetar tillsammans för patienten, med patienten.

Sektionens transplantationsverksamhet är ackrediterad enligt JACIE standard vilket är ett krav för skörd och transplantation av humana stamceller. Verksamheten deltar aktivt i både nationella och internationella utvecklingsarbeten och kompetensutbyte.

För att möta JACIE standard vad gäller kunskap och kompetens har vi regelbundet interna och externa föreläsningar på sektionen. Vi strävar även efter att erbjuda alla yrkeskategorier att regelbundet delta på nationella och internationella konferenser och utbildningar.

Arbetsbeskrivning

Som undersköterska hos oss ansvarar du för omvårdnad av patienter som behöver avancerad vård, vilket kräver att du är noggrann, ansvarsfull och har förmågan att fatta självständiga beslut. Till vår hjälp har vi väl utarbetade rutindokument och en lång tradition av att ställa upp för varandra. Många av våra patienter är självgående men har behov av lyhörd personal. Hos oss får du möjlighet att arbeta både administrativt och medicintekniskt. Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete på avdelningen där du får kontinuerlig utveckling i din roll som undersköterska.

Vi letar efter en undersköterska som; 

 • Vill skaffa sig en hög kompetens inom omvårdnad
 • Tycker det är spännande att få arbeta inom en specialitet med snabb medicinsk utveckling
 • Vill få en bred och djup kunskap inom hematologi
 • Trivs i en utvecklande miljö
 • Uppskattar struktur, ordning och reda
 • Vill följa patienten genom behandling och transplantation
 • Är strukturerad, kan ta ansvar och prioritera mellan olika arbetsuppgifter
 • Trivs med glada och kompetenta kollegor
 • Vill arbeta där samarbete och att ställa upp för varandra är viktigt

Som ny undersköterska få du en bra och trygg upplärning efter ett genomarbetat introduktionsprogram för att på ett säkert sätt komma in i verksamheten. Perioden för upplärning planeras till fyra veckor men anpassas beroende på tidigare erfarenheter.

Att vara professionell och ha ett bra bemötande förutsätter vi, såväl gentemot patient som  anhöriga och kollegor. På detta sätt kan vi tillsammans bidra till en vård i toppklass!

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5843
Kontakt
 • Vårdenhetschef, Elisabeth Wallhult, 031-3428408
Facklig företrädare
 • Hans Ekström , 031-3423693
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb