Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Operation 1 och 8 Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Operation 1 och 8 är en dygnet runt öppen enhet inom Verksamhet Hybrid och intervention (HyBI). HyBI är en verksamhet som till stor del bedriver sin verksamhet i Bild och Interventioncentrum (BoIC). På operation 1 och 8 Sahlgrenska bedrivs högspecialiserad kirurgi inom områdena bröst-, endokrin-, övre gastro-, kärl-, leverkirurgi samt urologi. Vi utför även njur-, pancreas- och levertransplantationer samt avancerad rygg-, tumör-, och traumakirurgi inom ortopedi.

Enheten har 14 operationssalar, varav en är specialutrustad för trauma och ytterligare 2 hybridsalar utrustade med högteknologisk utrustning med den senaste bildtekniken där kateteringrepp, enbart eller i kombination med öppen kirurgi utförs.

Hos oss arbetar operationssjuksköterskor och undersköterskor. Samarbete inom teamet är av högsta vikt. Vi strävar efter god och säker vård där patientsäkerheten står i fokus. Enheten arbetar efter tydliga rutiner, metodkort samt kompetenskort för att skapa maximal trygghet för medarbetarna i denna stimulerande, utvecklande och komplexa miljö. Enheten har kontinuerligt interna och externa utbildningar. Denna arbetsplats har en stor variation mellan elektiv och akut kirurgi samt utveckling av hybridingrepp.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är operationssjuksköterska, vill undervisa och gillar att driva och utveckla!

I ditt uppdrag som avdelningslärare ansvarar och planerar du för studenter och handledare. Det ingår även att initiera och stimulera till kunskaps- och kompetensutveckling samt planera och genomföra utbildningar. Du ska vara aktiv i arbetet kring patientsäkerhet och kvalitetsutveckling för enheten. Har du haft en undervisande funktion på ett tidigare arbete så är det meriterande. Du kommer arbeta i nära samarbete med chefer, sektionsledare, avdelningslärare inom anestesi, teknikansvariga och specialansvariga i verksamheten.  I tjänsten ingår cirka 50 procent patientnära arbete.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Det är meriterande om du har haft en undervisande funktion i tidigare arbete och/eller goda IT-kunskaper. 

Du är nyfiken och har en stor social kompetens. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och kunna arbeta självständigt. Det är nödvändigt att du är intresserad och aktiv i utvecklingen av verksamheten och stimuleras av utmaningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5807
Kontakt
  • Avdelningschef, Katarina Mellbin, 072-4534776
  • Vårdenhetschef, Petra Andreasson, 070-6989901
  • Vårdenheteschef, Ulrika Granqvist, 072-2047895
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 076-1274544
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb