Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Omr 2, avdelning 618, anorexi och bulimi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi söker nu en nattsjuksköterska som vill vara med oss och utveckla enheten tillsammans med ett tvärprofessionellt team.

Avdelningen 618 anorexi och bulimi är en högspecialiserad heldygnsvårdavdelning med 8 vårdplatser för vuxna som uppfyller kriterierna för anorexia nervosa eller bulimia nervosa inom Stor-Göteborg. Från och med december -23 kommer vi bli en nationell avdelning där vi kommer ta emot svårbehandlade patienter med ätstörningar från hela Sverige.

Avdelning 618 ligger i samma lokaler som öppenvårdsmottagningen och dagsjukvården vilket ger oss bästa möjlighet till samverkan i vårdkedjan. 

Geografisk placering är på Högsbo sjukhus.

Vårt erbjudande

Kompetensutveckling och handledning är något vi prioriterar så att du får det stöd du behöver i ditt arbete!

I din roll hos oss och inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns stora möjligheter till vidareutveckling, både i din profession och som person.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten. Du ska bidra till att höja kvaliteten på omvårdnadsarbetet på avdelningen. Du arbetar omväxlande med traditionella sjuksköterskeuppgifter samtidigt som du har andra arbetsuppgifter som kan variera och som syftar till att patienten utvecklas positivt såväl psykiskt som somatiskt.

Du ger stöd och stabilitet till vårdprocessen vilket i sin tur förväntas öka förutsägbarheten och därmed tryggheten för patienterna samt främjar och stödjer verksamhetsutveckling med fokus på rutiner och riktlinjer för vård och behandling.

Patienten ska stödjas till en god mathållning och viktuppgång och du får ta stort ansvar både för patienten och teamarbetet. Som sjuksköterska hos oss behöver du vara bra på att ta emot och härbärgera patientens känslor samt hantera egna känslor på ett adekvat sätt.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet från psykiatri och ätstörningsvård. 

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika slags personer, har en hög flexibilitet, ett stort tålamod och är orädd. Du har god empatisk förmåga och ett gott humör med förmåga att sprida en god stämning omkring dig.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5791
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Afson Ganjaei, 070-0206197
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb