Sjukhusen i väster, Ekonomi och kansli

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Ekonomistaben består av 12 medarbetar (11 controllers och en strateg) som arbetar förvaltningsövergripande. Vi driver ekonomifrågorna och ger våra chefer ett proaktivt stöd.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som Controller är bred med möjligheter till utveckling. Du arbetar nära ekonomichef och övriga kollegor inom staben. Arbetet innefattar i huvudsak att vara ett nära stöd till chefer i arbete med ekonomisk planering, budget, analys, uppföljning, rapportering och prognos. Även andra arbetsuppgifter inom ramen för ekonomistabens uppdrag kan vara aktuellt, utifrån erfarenhet och intresse. Du hanterar både detaljer och helhetsperspektiv och har en utvecklingsinriktad inställning till arbetet.

Krav
Vi söker dig som har universitetsexamen inom ekonomi, samt flera års erfarenhet av ekonomistyrning, rapportering, uppföljning och analysarbete.

Det är meriterande om du tidigare arbetat i den konsultativa rollen som controller gentemot chefer i verksamhet i förändring och utveckling.

Kvalifikationer
Ditt arbetssätt är proaktivt och strukturerat. Du har ett gott omdöme och förmåga att prioritera. I din kommunikation är du rak och tydlig utifrån uppdraget och du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Tjänsten kräver en förmåga att kunna växla mellan det analytiska och kreativa. För att trivas i den här rollen är det viktigt att du gillar att jobba i team och har lätt för att samarbeta.

Övrigt
Placering är vid något av våra sjukhus. Resor förekommer och digitala arbetssätt tillämpas.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5760
Kontakt
  • Ulf Lindberg, ekonomichef, ulf.lindberg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Ingegerd Kempe, Akavia, ingegerd.kempe@vgregion.se
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb