NU-sjukvården, Område III, Barn- och ungdomsklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Är du specialist i barnneurologi och vill ha ett utvecklande och stimulerande arbete där du varje dag kan göra skillnad för barn och ungdomar? I så fall är det dig vi söker!

Barn- och ungdomskliniken
Vi är en av landets största barn-och ungdomskliniker och består av 2 vårdavdelningar, en neonatalavdelning och en storbarnsavdelning. Barn- och ungdomskliniken bedriver slutenvård på NÄL (avdelning 23 och avdelning 34 neonatal) och öppenvårdsverksamhet på NÄL och Uddevalla sjukhus.

Vi arbetar med bredden inom barnmedicin allt ifrån neonatologi från vecka 28 till barn upp till 18 år. Vi arbetar enligt Children Center-principen, vilket innebär att alla barn och ungdomar oavsett diagnos vårdas på avdelningen. 

I vårt barnneurologteam ingår en överläkare specialiserad inom barnneurologi, en ST-läkare, två sjuksköterskor på vardera 50% och en specialistpsykolog i neuropsykologi. 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att utgöra en viktig del i vår öppenvårdsverksamhet men även stötta slutenvården som konsult. Möjlighet att ingå i jourkedja om önskemål finnes. Tjänsten kan kombineras med forskning. 

Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin. God svenska i både tal och skrift är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet utifrån ett barnperspektiv. Att arbeta med barn kräver kreativitet och tålamod för att skapa ett förtroende hos patienten och dennes vårdnadshavare. Bemötandet är därför avgörande i alla situationer. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga, flexibilitet och helhetssyn.

Övrigt 
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomskliniken begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5687
Kontakt
  • Emma Jörneberg, Läkarchef, 010-4351843
Facklig företrädare
  • Victor Gustafsson, Läkarföreningen, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb