Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Barn- och Ungdomspsykiatrin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

BUP-kliniken vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus är en del av verksamhetsområdet Neurologi psykiatri barn på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Kliniken har tre avdelningar för akut och planerad heldygnsvård. Öppenvården består av sex distriktsbaserade allmänpsykiatriska mottagningar i och kring Göteborg. Klinikens specialiserade mottagningar återfinns på Drottninggatan i form av mottagning för utredning, omhändertagande av OCD, bipolär, psykos och andra ovanliga tillstånd, mottagning för utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser samt DBT-team. På Östra sjukhuset återfinns Ätstörningscentrum. Jourverksamheten är förlagd till Östra sjukhuset.

Som ST-läkare är du organiserad under en egen sektionschef. Läkargruppen består idag av cirka 35 läkare, specialistläkare, ST-läkare och underläkare. Läkargruppen är väl representerad i BUP:s ledningsgrupp och även ST-läkargruppen har en representant.

I samarbete med Sahlgrenska akademin deltar BUP i den kliniska utbildningen av läkarstudenter och vi ansvarar även för utbildning av AT- och BT-läkare och randande ST-läkare från andra specialiteter såsom vuxenpsykiatri, barnmedicin och allmänmedicin. Kliniken bedriver tillsammans med akademin forskning inom olika barnpsykiatriska områden och att delta i forskning uppmuntras.

För att möta det behov som finns av specialiserad Barn- och ungdomspsykiatrisk vård arbetar vi nu aktivt för att bli många fler.

Som ST-läkare hos oss blir du en del av en ST-läkargrupp med god gemenskap och intresse för fortbildning och utveckling av kliniken. ST-läkargruppen träffas regelbundet för möten och fortbildning.

På kliniken är vi mycket måna om att säkerställa en god handledning och utbildning och vi arbetar aktivt för att trygga den utbildning som behövs för att bli en så kompetent specialistläkare som möjligt. Som ST-läkare deltar du i klinikens interna utbildningar men du förväntas även gå externa utbildningar. Du kommer under din specialisttjänstgöring att gå en längre utbildning i psykoterapi. På kliniken erbjuder vi möjligheter att delta i olika pedagogiska insatser och vi ställer oss positiva till om man önskar delta i forskning. Du kommer som ST-läkare på kliniken alltid att arbeta under handledning för att på ett så tryggt sätt som möjligt kunna växa in i rollen som specialistläkare.

Hos oss har vi ett flertal specialiserade enheter så som en mottagning för patienter med tvångssyndrom, bipolära- och psykotiska tillstånd, ett ätstörningscentrum, ett DBT-team, ett team för utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och en specialiserad barnneuropsykiatrisk mottagning som du under handledning får möjlighet att arbeta på. Du kommer, inom ramen för Socialstyrelsens krav, att ha möjlighet att forma din utbildning utifrån dina intressen.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare deltar du i det dagliga arbetet på kliniken, du träffar patienter för nybesök, breda barnpsykiatriska utredningar och medicinjustering. Du deltar i och leder, under handledning, tvärprofessionella team. Du deltar i klinikens jourverksamhet. Du handleder yngre kollegor och läkarstudenter. 

Om dig

  • Du är legitimerad läkare. 
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med psykiatri är meriterande.

Vi söker dig som värdesätter ett gott kollegialt samarbete och aktivt vill bidra till den framåtanda och sammanhållning som karaktäriserar vår läkargrupp. Du har goda kunskaper i svenska.

Har du intresse av forskning inom området kommer det att uppmuntras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5503
Kontakt
  • Sektionschef för ST-läkare, Jessica Svahn, 0730-438230
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb